La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 11 de gener de 2019 es va inaugurar a la Fundació Fita, a la casa de Cultura, l'exposició "55 urnes per la Llibertat", organitzada pel Comitè de Solidaritat Catalana, mostra en la que s'han exhibit els treballs de 55 artistes realitzats a partir d'urnes emprades en el referèndum de l'U d'octubre 2017.
A l'acte han participat amb el seus parlaments l'alcaldesa de Girona, Marta Madrenas, el vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, el coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, el comissari de l’exposició, Esteve Sabench, i l'artista Domènec Fita.

Alguns dels creadors de les peces

(Ampliar) - Alguns dels creadors de les peces.

A la inauguració també hi han assistit el coordinador de l'exposició Hervé Pi, del Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord, i alguns dels artistes creadors de les peces. L'exposició itinerant va ser inaugurada a Brussel·les al juny de l'any passat i durant la primera quinzena del mes de setembre es va poder visitar a la Casa de la Catalanitat a Perpinyà. Durant els mesos d'octubre i novembre va ser exhibida a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

La sala d'exposicions

(Ampliar) - La sala d'exposicions.

Les urnes són el punt de partida de la mostra, promoguda pel Comitè de Solidaritat de Catalunya Nord. L’entitat va donar cinquanta-cinc urnes del referèndum a cinquanta-cinc artistes, que les han convertides en obres d’art per a reivindicar la llibertat. Partint d’aquest mateix material comú, l’urna del primer d’octubre, cada artista ha volgut exposar la seva visió sobre què va significar aquell dia. La mostra s'ha completat amb un un fotoreportatge de Georges Bartoli que relata els fets occoreguts a Barcelona entre el 20 de setembre i el 27 d'octubre del 2017.

Hervé Pi, del Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord, i un dels comissaris de l'exposició Esteve Sabench

(Ampliar) - Hervé Pi, del Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord, i un dels comissaris de l'exposició Esteve Sabench.

El muntatge de l'exposició

(Ampliar) - El muntatge de l'exposició.

Els artistes que hi han participat són Franc Aleu, Nora Ancarola, Miquel Arnaudiès, Biel Barnils Carrera, Jacquie Barral, Núria Batlle, Pere Bellès, Fabien Boitard, Danièle Busquet, Tom Carr, Francesca Caruana, Pascal Comelade, Roger Cosme Esteve, Joël Desbouiges, Quim Domene, Philippe Domergue, Pep Duran Esteva, Ignasi Esteve i Bosch, Joan Fontcuberta, Marc Fourquet, Gabriel, Jesús Galdón, Jordi Isern, Salvador Juanpere, Patrick Jude, Emmanuelle Jude, Brigitte Kühlewind Brennenstuhl, Delphine Labedan, Lola Lasurt, Antoni Llena, Anna Llimós, Francesca Llopis, Assumpció Mateu, Odile Marot, Enric Mauri, Carme Miquel, Pere Noguera, Gilles Olry, Frederic Perers, Enric Pladevall, Xevi Prat, Jaume Ribas, Antònia Ripoll, André Rober, Dolors Rusiñol Masramon, Esteve Sabench, Gerard Sala, Carme Sanglas, Claret Serrahima, Servand Solanilla, David Torrents i Jacqueline Molnar, Francesc Torres, Montse Vendrell, Christian Vila i Marga Ximenez.[Més imatges]------ Back-Index-Next

L'artista Domènec Fita durant la inauguració

(Ampliar) - L'artista Domènec Fita durant la inauguració.

L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas durant la inauguració

(Ampliar) - L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas durant la inauguració.

El comissari de l’exposició, Esteve Sabench durant la inauguració

(Ampliar) - El comissari de l’exposició, Esteve Sabench durant la inauguració.

El vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, durant la inauguració

(Ampliar) - El vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, durant la inauguració

El coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, durant la inauguració

(Ampliar) - El coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, durant la inauguració.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés