La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 17 d'octubre 2017, després de la concentració del matí a la plaça del Vi, 15.000 persones varen omplir al vespre la plaça de la Constitució per mostrar el seu rebuig a l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

El pont de les Peixateries Velles, l'endemà de la manifestació, amb pancartes i cartells

(Ampliar) - El pont de les Peixateries Velles, l'endemà de la manifestació, amb pancartes i cartells.

L'acte va comptar amb parlaments de les dues entitats i Laura Iglesias, del sindicat USTEC, qui va llegir un manifest en defensa de l'escola catalana. Sarai Espinosa, membre del Comitè de Defensa del Referèndum, va demanar entre aplaudiments al govern català que s'apliqués els resultats de l'1 d'octubre. L'exjugadora de bàsquet de l'UniGirona Noemí Jordana va llegir un manifest unitari en què es va exigir l'alliberament immediat dels empresonats.

Ofrena d'espelmes davant l'edifici de Correus

(Ampliar) - Ofrena d'espelmes davant l'edifici de Correus.

Tot seguit, la manifestació va continuar per la Gran Via de Jaume I, amb les espelmes que portaven els manifestants enceses, i va finalitzar a plaça de la Independència. Abans de finalitzar, es va fer una parada a l'edifici de Correus i Telègrafs, on es va estendre una pancarta amb la paraula "Democràcia", i on diverses persones varen oferir les seves espelmes.

El pont de les Peixateries Velles, l'endemà de la manifestació, amb pancartes i cartells

(Ampliar) - El pont de les Peixateries Velles, l'endemà de la manifestació, amb pancartes i cartells.[Més imatges]------ Back-Index-Next

Manifestant davant l'edifici de Correus

(Ampliar) - Manifestant davant l'edifici de Correus.

Concentració a la plaça de la Constitució

(Ampliar) - Concentració a la plaça de la Constitució.

Dibuix de Fonsu Mateu Riera

(Ampliar) - Dibuix de Fonsu Mateu Riera, gentilesa de l'autor.

Concentració a la plaça de la Constitució

(Ampliar) - Concentració a la plaça de la Constitució. Les espelmes.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés