La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 3 d'octubre 2017, jornada de vaga general, al matí, 30.000 persones es varen concentrar davant la seu de la Generalitat a Girona, convocats pel sector educatiu, en rebuig a les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant les votacions del referèndum del diumenge 1 d'octubre.
Prèviament, unes altres 3.000 persones es varen reunir davant les portes del col·legi Verd de Girona, que era col·legi electoral, i que va ser escenari el diumenge de dures càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil contra els qui intentaven protegir les urnes.

Marta Madrenas a la manifestació a la plaça Pompeu Fabra

(Ampliar) - Marta Madrenas a la manifestació a la plaça Pompeu Fabra.

Paral·lelament, 350 togats del Col·legi d’Advocats de Girona també es varen manifestar amb un recorregut des dels Jutjats de Girona fins la concentració a la plaça Pompeu Fabra, davant la seu de la Generalitat, on es varen incorporar a l'acte.
Arribats a la concentració, el degà del Col·legi, Carles McCragh, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es varen adreça a la multitud concentrada. L'acte va concloure amb el cant de "L'estaca" i "Els Segadors".

Cantant 'L'estaca'

(Ampliar) - Cantant "L'estaca".

La manifestació a la plaça Pompeu Fabra

(Ampliar) - La manifestació a la plaça Pompeu Fabra.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

Vista elevada d'una part de la manifestació a la plaça Pompeu Fabra

(Ampliar) - Vista elevada d'una part de la manifestació a la plaça Pompeu Fabra. Fotografia de Pilar Aldeguer, gentilesa de l'autora.

La manifestació a la plaça Pompeu Fabra

(Ampliar) - Els Bombers a manifestació a la plaça Pompeu Fabra.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a la manifestació

(Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a la manifestació.

La manifestació a la plaça Pompeu Fabra

(Ampliar) - La manifestació a la plaça Pompeu Fabra.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés