La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 3 d'octubre 2017 Girona va viure la manifestació més multitudinària de la seva història per condemnar la violència exercida diumenge pels cossos policials de l'Estat, durant la jornada de votació del referèndum. Segons dades de la Policia Local, van sortir al carrer 60.000 persones, 25.000 més de les que es van manifestar l'any 2003 contra la guerra de l´Iraq.
Es va iniciar amb una concentració a la plaça Catalunya, en la que varen ser presents tractors que ja havien participat el divendres 29 de setembre en la concentració de recolzament al referèndum, en la que hi varen participar 500 vehicles.

Acte final a la Copa, al parc de la Devesa

(Ampliar) - Acte final a la Copa, al parc de la Devesa.

A partir de la plaça Catalunya, i encapçalada per una pancarta on es llegi "República", la manifestació va seguir per Pompeu Fabra i l'avinguda de Jaume I on s'hi varen incorporar els bombers. Es va passar per dos punts especialment simbòlics: la subdelegació del Govern, on es van poder escoltar crits reclamant la dimissió del delegat del govern a Catalunya, el gironí Enric Millo, i l´escola Joan Bruguera, que diumenge 1 d'octubre va patir un dels atacs més forts per part de la policia espanyola i la guàrdia Civil, i a la qual es va homenatjar amb aplaudiments.A partir de l'inici, a les sis de la tarda, els carrers de Girona varen quedar col·lapsats.

Concentració a la plaça Catalunya

(Ampliar) - Concentració a la plaça Catalunya.

Arribada la manifestació davant l'edifici del Govern Civil, és va fer un silenci, per tornar a avançar fins l'espai La Copa, al parc de la Devesa, on una gran multitud ja hi era concentrada, i hi havia gent que encara no havia sortit de plaça Catalunya. Va ser una marxa pacífica i de caràcter festiu, encapçalada per vuitanta tractors i en la qual no es van registrar cap mena d'incident.
A l'acte final, a La Copa, hi varen participar amb els seus parlaments persones que havien viscut personalment els atacs del dia de la votació, el rector de la Universitat de Girona, representants dels pagesos, l'alcaldessa de Girona, i el cantautor Juanjo Bosk, qui va cantar una sentida "L'estaca", que va aixecar les veus de les 60.000 persones que hi eren concentrades. El cant de "Els Segadors" va posar punt i final a l'extraordinària i històrica manifestació.

Acte final a la Copa, al parc de la Devesa

(Ampliar) - Acte final a la Copa, al parc de la Devesa.[Més imatges]------ Back-Index-Next

Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona

(Ampliar) - Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona.

Estelada desplegada a la plaça Catalunya

(Ampliar) - Estelada desplegada a la plaça Catalunya.

Martí Carreras durant el seu parlament

(Ampliar) - Martí Carreras durant el seu parlament.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a La Copa

(Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a La Copa.

Estelada a la plaça Catalunya

(Ampliar) - Estelada a la plaça Catalunya.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés