La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La Diada Castellera 2010

Un esdeviment tradicional durant les Fires i Festes de Sant Narcís a Girona ha esdevingut la Diada Castellera a la plaça del Vi, amb la participació enguany de les colles Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró i Marrecs de Salt; aquests darrers varen comptar amb la col·laboració dels ritmes de l'associació diola Oudiodial, de Salt.

Ampliar

(Ampliar)

Història dels Marrecs de Salt

La colla castellera Marrecs de Salt va ser constituïda el novembre de 1995 després que un grup de persones que no havien vist mai castells en directe, assistissin a una actuació castellera a la plaça del Vi de Girona, que va esdevenir la seva segona plaça i on, des d'aleshores, han actuat cada any amb els Minyons de Terrassa en el marc de les Fires de Sant Narcís. Varen ser batejats el 14 d'abril de 1996, apadrinats pels Ganxets de Reus i els Castellers de Terrassa. La camisa de la colla és de color blau nit amb l'escut de color taronja brodat a la butxaca.

Ampliar
(Ampliar)

Ampliar
(Ampliar)

Plaques commemoratives d'actuacions dels Marrecs de Salt a la Plaça del Vi de Girona els anys 1998 i 2001.

Actualment consitueixen la colla uns 400 castellers i castelleres, dels quals més de la meitat participen activament en les activitats pròpies de la colla. Al mateix temps, es va crear també un grup de grallers i gralleres propi, que ha anat creixent i ampliant repertori, i que són ja una part fonamental de l'entitat.

L'any 1998 vàrem rebre el premi 3 de Març atorgat per l'Ajuntament de Salt a l'entitat més destacada de la vila i també el premi Gràfic atorgat per la colla germana dels Castellers de l'Albera.

Han actuat arreu de Catalunya i també a Lingen, Alemanya, amb motiu de l'agermanament d'aquesta població amb Salt, a Tolosa de Llenguadoc i Ceret, França, per l'Aplec Internacional de la Sardana de 1997, a Arles, França, per la seva Festa Major, a Hall in Tirol i Innsbruck, Àustria, per l'Aplec Internacional de la Sardana de 1998, a l'Alguer, Sardenya, per l'Aplec del 2000 i a Copenhaguen, Dinamarca, per l'Aplec del 2001.

Durant les festes de Sant Narcís de l'any 1997 vàren pujar un pilar de quatre els 90 escalons de la Catedral de Girona sense parar ni canviar de baix. Vàren tornar a realitzar aquesta fita per les mateixes dates l'any 1999, i ja s'ha convertit en un clàssic de les Fires de Sant Narcís que es porta a terme cada any, que té un gran ressò per la seva espectacularitat, i que és seguit sempre per una munió de gent entusiasmada.

(Text basat en www.marrecs.cat)Logo de Sant Narcís dissenyat pels Marrecs de Salt amb motius de les Fires de 2010

Ampliar

(Ampliar)


 • Diada Castellera 2007. Reportatge fotogràfic de la Diada castellera a la plaça del Vi el 28 d'octubre de 2007.

 • Aixecament de castells de vigília 2009. Reportatge fotogràfic de l'aixecament de castells de vigília el 24 d'octubre de 2009.

 • Diada Castellera 2009. Reportatge fotogràfic de la Diada castellera a la plaça del Vi el 25 d'octubre de 2009.

 • Aixecament de castells de vigília 2010. Reportatge fotogràfic de l'aixecament de castells de vigília el 30 d'octubre de 2010. • Web dels Marrecs de Salt
  Més informació a la web www.marrecs.cat


  Back-Index

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés