La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Dies 31 de maig al 9 de juny 2013

Milestone Project Girona va celebrar la seva segona edició del 31 de maig al 9 de juny 2013, amb una proposta singular i transversal. Aquest projecte cultural va convertir durant deu dies Girona en un contenidor d'experiències i sensacions culturals, sabors i coneixement a partir d´una intensa programació multidisciplinar estructurada en quatre eixos culturals fonamentals: l'art, la música, el pensament i la gastronomia.

Ampliar
(Ampliar) - Intervenció artística a la cantonada del carrer de la Creu amb el carrer Barcelona

Àrea pensament

Les tardes del dimecres 5 i dijous 6 de juny tingueren com a protagonista el coneixement, amb dues conferències al Bòlit (Sala Fidel Aguilar). Alguns dels intel·lectuals, filòsofs i pensadors més rellevants del moment com Ignacio Castro Rey, Manel Delgado, Luís Arenas, Oriol Leira, César Rendueles i Daniel Inglada radiografiaren la nostra realitat xerrant sobre temes diversos en dues sessions amb títols tan suggerents com Apocalipsi i normalització i Globalització i conflictes democràtics.

Àrea gastronomia

Un festival que proposa cultura de forma transversal amb diferents continguts artístics no s´entén a Girona sense la gastronomia. Milestone ha co-organitzat amb l´Associació d´Hosteleria de Girona activitats que potencien aquest art amb menús especials (temàtics, musicals, pictòrics...) a més d´una quinzena de restaurants de la ciutat: La Penyora, Els Jardins de la Mercè, La Cocollona, Sa Clova, El Vinil, La Sala, La Riera, Llevataps, Bubbles, Divinum, Jim's, Indigo, El Racó d'en Pep, Can Veí, El Duc de l'Obac, La Calèndula, Cal Ros i Tapes-23.

Àrea street art

L'art urbà és l'eix més visible d'aquest festival. L'Street Art ha ocupat parts i parets de Girona per transformar-la, donar-li color, i sorprendre, tot mantenint un diàleg amb els ciutadans i convidant-los a participar. Milestone convida artistes internacionals com BLU, Momo, Erica il Cane, Cyop&Kaf i Malakkai, tots ells exponents de primer nivell que han treballat en els espais més concorreguts de ciutats com Londres, París, Nova York, Los Angeles o Berlín. Les seves propostes artístiques són sempre a l'aire lliure i gratuïtes, i converteixen els racons més obsolets en espais d'encontre i referència, llocs amb un ús útil i alhora estètic. Milestone deixa així una empremta que perdura a Girona, com ja ho és la Cocollona, una de les intervencions de la primera edició que ja forma part de l'imaginari visual de la ciutat des de l´any passat.

Àrea música

El festival va començar amb música i street art, la pedra angular del Milestone. El divendres 31 de maig es va donar el tret de sortida amb l´inici de les activitats d´art urbà a diferents emplaçaments de la ciutat i amb el concert inaugural, a càrrec del prestigiós músic de jazz llatí Chano Domínguez al Teatre Municipal de Girona, qui va presentar un espectacle antològic en format de trio (piano, percussió contrabaix).

Ampliar
(Ampliar) - Intervenció artística a la pujada de Sant Feliu.

[Més imatges]

Intervenció artística a la plaça Catalunya.

Restaurant Sa Clova

Carrer Hortes, 7
17001 Girona
Web: www.saclova.cat
Mapa de situació
Telèfon: 972 21 14 15

[Més informació]
Zoom

Restaurant Cal Ros

Cort Reial, 9
17004 Girona
Web: www.calros-restaurant.com
Mapa de situació
Telèfon: 972 21 91 76

[Més informació]
Zoom

Restaurant La Sala

Plaça del Poble, 1
17199 Canet d'Adri
Web: www.rlasala.es.tl
Mapa de situació
Telèfon: 972 428 284

[Més informació]
Zoom

Restaurant Bubbles Gastrobar

Passeig José Canalejas, 6
17001 Girona
Web: www.gastrobubbles.com
Mapa de situació
Telèfon: 972 22 60 02

[Més informació]
Zoom

Detall d'una intervenció artística al carrer Joan Maragall

Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés