La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Uns dies abans de la Diada de Reis, apareixen a diversos indrets de la ciutat els Carters Reials, personatges que precedeixen l'arribada dels Reis d'Orient i que, per avançar feina, recullen les cartes que la mainada els adreça. Situats en llocs estratègics del centre Girona, i també dels barris, acompanyats de patges, reben les peticions de la mainada; així se n'ha pogut trobar al Mercat del Lleó, a la plaça Catalunya, al carrer Hortes cantonada amb Santa Clara o a la plaça Salvador Espriu.

El Carter Reial del barri del Mercadal

(Ampliar) - El Carter Reial del barri del Mercadal.

A l'entrada de la desapareguda botiga de joguines Perich, situada a la cantonada de la Rambla de la Llibertat amb el carrer Minali, durant la dècada dels anys seixanta hi ha havia, com a reclam, durant els dies anteriors a la diada de Reis, una figura gairebé de tamany natural, que representava un rei amb una bústia a les mans, en la que els nens i nenes hi dipositàven les cartes que havien escrit expressant els seus desitjos, per a Ses Majestats. Aquestes figures, de les que n'hi havien a diverses indrets de la ciutat, han desparegut dels carrers fa molts anys; actualment les peces supervivents han esdevingut buscats objectes de col·lecionista.

Reis de cartró-pedra. Dècada del seixanta del segle XX. Col·lecció Bruguera-Gudayol, Girona

(Ampliar) - Reis de cartró-pedra. Dècada del seixanta del segle XX. Col·lecció Bruguera-Gudayol, Girona


[Més imatges]----------- Back-Index-Next

El Carter Reial del Mercat del Lleó.

Carter Reial de paper maixé. Col·lecció particular.

- Els Reis de cartró-pedra - Article i reportatge fotogràfics dels Reis que a la dècada dels seixanta hi havia a diversos indrets de la ciutat.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés