La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'ornamentació floral i la preparació dels passos que intervindran en la processó del Sant Enterrament té lloc el mateix divendres sant al matí, al peu de l'escalinata de la Catedral, i al davant de l'església de Sant Lluc, actual Castrum dels Manaies de Girona. És una ocasió única per veure junts, i de prop, tots els passos, durant la qual la visita que en fan els gironins se suma a la dels visitants.

Detall del pas del Davallament durant la preparació.

Davant l'església de Sant Lluc es preparen els dos passos de la Confraria de Jesús crucificat, el pas de la caiguda i pas de l'Ecce Homo.

La majoria de passos, que uns dies abans són exposats a l'església dels Dolors, l'anomenada Exposanta, són traslladats el matí del divendres sant, pels carrers de la ciutat, fins a l'indret on romandran fins la sortida de la processó del Sant Enterrament.



  • Les Confraries. Història i documentació de les confraries que participen en la processó del Sant Enterrament de Girona.

  • Els passos. Reportatges fotogràfics detallats dels catorze passos de la processó.

  • La setmana santa. Index d'apartat de la setmana santa a Girona: reportatges fotogràfics i articles sobre els passos, la processó, les confraries, i els actes que tenen lloc en aquestes dates, com el lliurament del penó, o la vetlla pasqual, i informació històrica complementària.


  • Back-Index

    Detall d'una de les figures del pas del pas del Sant Sepulcre durant la preparació el divendres sant 02/04/2010.

    Detall del pas de la Mare de Deu dels Dolors durant la preparació el divendres sant 02/04/2010.

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés