La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 6 de desembre 2017, dia en el que oficialment se celebra la proclamació de la Constitució espanyola, la plaça de la Constitució de Girona es va convertir, de moment de forma simbòlica, en la nova plaça de l'1 d'octubre. Unes 200 persones, convocades pel CDR i la plataforma "Girona Vota", van organitzar un acte per empaperar la plaça i batejar-la com a 1 d'octubre.
En el ple de l'Ajuntament de Girona de l'11 de desembre, es va aprovar el canvi de nom amb els vots de CiU, ERC-MES i CUP, amb el suport del PSC.

Cartells a la plaça

(Ampliar) - Cartells a la plaça.

El cartells van combinar-se amb algunes peces de ganxet que encara quedaven a la plaça de l'acte reivindicatiu "Teixint llibertats" que es va fer el dissabte 2 de desembre al mateix indret per reclamar la llibertat dels presos polítics. Després de l'encartellada, va tenir lloc un vermut solidari.
Entre els participants hi havia representants de partits com la CUP o Esquerra Republicana, incloses les regidores de l'Ajuntament de Girona Maria Mercè Roca i Laia Pèlach.
La plaça de la Constitució de Girona, per les seves dimensions, està esdevenint cada cop més l'escenari de les reivindicacions independentistes. Abans de la DUI, s'hi van fer nombroses concentracions per reclamar el referèndum i posteriorment que es fes efectiu el resultat. D'ençà dels empresonaments dels polítics i líders independentistes, la plaça ha acollit diversos actes per reclamar el seu alliberament.

Exhibició de cartells a la plaça

(Ampliar) - Exhibició de cartells a la plaça.[Més imatges]------ Back-Index-Next

Cap de l'escultura que representa l'única nena nascuda a Girona el 6 de desembre de 1978

(Ampliar) - Cap de l'escultura que representa l'única nena nascuda a Girona el 6 de desembre de 1978.

Exhibició dels cartell a la plaça

(Ampliar) - Exhibició dels cartell a la plaça.

Estelades a la plaça

(Ampliar) - Estelades a la plaça.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés