La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 21 d'octubre 2017, una setmana de l'inici de les Fires de Sant Narcís, Girona es prepara per la seva festa major. Conjuntament amb el "Toc de rams", el canvi de rams de les gegantes a la plaça del Vi, es va presentar la "Festa major dels 4 rius", un projecte que neix de la mà de diverses entitats, entre d'altres Fal·lera Gironina, Els Diables de l'Onyar, Mou-te en Bici, l'ADAC, Òmnium, algunes associacions de veïns i agrupacions escoltes, i l'Ajuntament de la ciutat amb la voluntat de fer la Festa Major de Girona de tothom i per a tothom.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, Sergi Font, president d'Òmnium a Girona, i la regidora Eva Palau

(Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, Sergi Font, president d'Òmnium a Girona, i la regidora Eva Palau.

Així, s'han agrupat els barris de la ciutat assignant-los un dels quatre rius que la travessen, i un color distintiu, un domàs i un mocador de coll.
El grup del Ter inclou els barris de Taialà, Germans Sàbat, Pont Major, Campdorà, Fontajau, Sant Ponç, Domeny i la Devesa; el grup del Güell inclou Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i l'Eixample; el grup de l'Onyar inclou Palau, Pla de Palau, Montilivi, la Creueta, Mas Ramada, Font de la Pólvora, Vila-roja i Carme-Vista Alegre, i el grup de Galligants inclou Montjuïc, Sant Daniel, Barri Vell, Torre Gironella, Pedret, Pujada de la Torrassa, les Pedreres i Mercadal. Tot i aquesta proposta de distribució, cada persona podrà formar part del riu en el qual més s'identifiqui encara que visqui en un altre barri de la ciutat.

Actuació de la formació de l'Escola Municipal de Música Moderna de Girona a la plaça del Vi

(Ampliar) - Actuació de la formació de l'Escola Municipal de Música Moderna de Girona a la plaça del Vi.

El primer acte de la Festa Major dels Quatre Rius va consistir en un escalfament de motors per a l'inici de les activitats d'aquesta nova competició festiva, popular i participativa entre els barris, un vermut musical i es van lliurar els domassos i els mocadors de cadascun dels quatre equips que "competiran" del 27 d'octubre al 5 de novembre amb diferents proves.
A la competició s'hi han incorporat dues noves activitats puntuables: un concurs de versots i l'activitat batejada com "plouen Capgrossos". La primera està vinculada al món de la poesia i la segona consisteix a completar la col·lecció dels nou capgrossos de la comparsa de Pla Dalmau que cauran entre les mosques de paper el dia del pregó.
Aquestes propostes s'afegeixen a la gimcana, la marató de donants de sang; la descoberta fotogràfica dels barris, el concurs d'arrossos, la VI baixada d'andròmines del segle XXI pel riu Onyar i l'estirada de corda.

Commemoració dels 20 de Fal·lera Gironina a l'entrada de l'Ajuntament

(Ampliar) - Commemoració dels 20 de Fal·lera Gironina a l'entrada de l'Ajuntament.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

Cartell que correspon al riu Galligants

(Ampliar) - Cartell que correspon al riu Galligants.

Cartell que correspon al riu Güell

(Ampliar) - Cartell que correspon al riu Güell.

Cartell que correspon al riu Ter

(Ampliar) - Cartell que correspon al riu Ter.

Cartell que correspon al riu Onyar

(Ampliar) - Cartell que correspon al riu Onyar.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés