La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

(Plànol extret per fotografia dels cartells indicadors del recorregut del Parc)

El Parc de les Ribes del Ter ressegueix el traçat del riu, des de Fontajau fins davant les Deveses del Pont Major. L'itinerari s'inicia a la passera de Fontajau, havent deixat aigües amunt el Palau Firal-Auditori de Girona, on el Ter recull les aigües del Güell. Seguint el recorregut es travessa la riera Bullidors, que desemboca a la bassa de la Barca, passa per sota dels ponts de França i de la Barca, per abocar a l'aiguabarreig de l'Onyar i el Ter, i resseguir l'illa del Ter fins al final de l'itinerari davant les esmentades Deveses del Pont Major.

L'atractiu de la zona, a part de la bellesa de l'indret, es la seva riquesa i varietat zoològica; els observatoris ornitològics ofereixen una bona oportunitat per contemplar les aus que hi niuen.

Diverses espècies hi poden ser observades, segons les estacions. Durant les estacions fredes s'hi poden veure, entre les aus, aligots, gavians, moixons, esplugabous, gamasussos, gavines, pit-rojos, martinets blancs, respinells, ànecs coll-verds, cueretes, bernats pescaires, becadells, tords, polles d'aigua, xivitones, pinsans, tudons, cabussets, blauets... Entre els peixos, la bagra i la carpa, i entre els mamífers, conills. Entre els amfibis i rèptils, la serp d'aigua hi sol sol visible.

A les estacions càlides, s'hi poden contemplar, entre les aus, els corbs marins, els rossinyols, aligots, gavians, moixons, gamarussos, martinets blancs, respinells, ànecs coll-verds, cueretes, polles d'aigua, xivitones, tudons, blauets, pinsans, teixidors, martinets de nit, oriols, orenetes; entre els peixos, les bagres i les carpes, entre els mamífers conills, visons i puntualment alguna guilla, entre els amfibis i rèptils, la serp d'aigua, tortugues de Florida, granotes, gripaus, tortugues de rierol, sargantanes i nombrosos invertebrats (papallones de diverses espècies, espiadimonis,...)
Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés