La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Escultura Atnel Girona

L'escultura situada al mig de l'illa formada pels vials d'entrada i sortida de Girona en direcció Nord -l'Avinguda de França-, que porta per títol Atnel Girona, és obra de Marcel Martí Badenas -Alvear, Argentina, 1925- i hi va ser col·locada el 18 d'abril de 1989, en el marc de la Campanya d'Escultures al Carrer d'aquell mateix any. Marcel Martí va ser homenatjat a la fira INART, conjuntament amb Modest Cuixart, el juny de 2005.Signatura de l'artista al peu de l'escultura.

L'obra, d'una alçada total de 10 metres, està formada per quatre peces recobertes d'òxid inalterable, de formes diferents entre elles, formant un tot irregular que, des de diversos punts de vista, ofereix siluetes i composicions ben diferenciades, amb una percepció conjunta, il·lusòria, d'inestabilitat aparent.

També és obra del mateix artista la peça titolada Nefer Mediterrània, situada a la Rambla de Xavier Cugat del veí barri de Fontajau.
Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés