La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 29 de setembre 2017 va tenir lloc la Marxa Pagesa, una concentració de tractors per defensar la democràcia i la llibertat, convocada pel sindicat agrari Unió de Pagesos, en suport al referèndum de l'1 d'octubre. Les marxes es varen convocar a diverses comarques de Barcelona, Girona, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i varen acabar davant de delegacions i subdelegacions del Govern i delegacions d'Hisenda a les respectives capitals d'aquests territoris.
La de Girona, que va ocupar tota l'avinguda de Jaume I on es troben les institucions de l'administració espanyola, va concentrar 500 tractors.

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, durant la seva crida

(Ampliar) - El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, durant la seva crida.

Els tractors es van concentrar a l'aparcament de Fontajau i des d'allà, en comitiva i fent sonar els clàxons, van anar fins al davant de la Subdelegació del Govern de l'Estat, ocupant tota l'amplada de la Gran Via Jaume I. Durant els parlaments davant la institució, el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, va fer una crida a omplir massivament les urnes l'1 d'octubre. El coordinador territorial d'Unió de Pagesos a Girona, Xavier Frigola, es va encarregar de llegir el manifest conjunt que havien consensuar totes les organitzacions agràries.
Els participants, convocats per Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Federació de Cooperatives Agràries (JARC), van venir des del Ripollès, l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l'Estany i el Gironès responent a la crida dels sindicats i organitzacions agràries.

Dibuix de Joan Escribà Serra

(Ampliar) - Apunt de Joan Escribà Serra.

Entre els assistents a la concentració hi havia, a banda de pràcticament tots els regidors de l'Ajuntament de Girona, excepte PP i Ciutadans, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, i diputats com l'independent dins la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Olòriz, entre altres.
La concentració va finalitzar amb crits unitaris d'independència, aplaudiments i amb la incorporació d'un grup d'estudiants que va arribar amb les mans alçades i pintades de blanc.

Tractors aparcats a la Gran Via de Jaume I davant la delegació del Govern

(Ampliar) - Tractors aparcats a la Gran Via de Jaume I.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

Manifestant dalt del tractor

(Ampliar) - Manifestant dalt del tractor.

Dibuix de l'esdeveniment, de Fonsu Mateu Riera

(Ampliar) - Dibuix de l'esdeveniment, de Fonsu Mateu Riera, gentilesa de l'autor.

Joan Escribà fent un esbós de l'esdeveniment

(Ampliar) - Joan Escribà fent un esbós de l'esdeveniment. Fotografia de Roser Varés, gentilesa de l'autora.

Un dels tractors de la concentració

(Ampliar) - Un dels tractors de la concentració.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés