(Base: imatge de Wikipedia)


Girona, una ciutat de cine(ma)

Index

Hi ha qui diu que Girona, turísticament parlant, si així val a dir-ho, és una ciutat de pedra/es. I això és cert, però no ho abasta tot, ni de bon tros.No acaba aquí la oferta de la ciutat al visitant.

Jugant amb la frase feta "ser de cine", amb el significat de ser quelcom excel·lent, en aquesta web pretenem mostrar un altre vessant, el de Girona com plató de rodatge de pel·lícules i spots publicitaris (alguns dels que s'hi han realitzats i també les possibilitats que ofereix), i el de les activitats i institucions relacionades amb el cinema: la oferta del Museu del Cinema, una de les millors col·leccions d'Europa de temàtica precinematogràfica, els festivals que s'hi celebren, mostres i exposicions, i, també, una referència important a aquells gironins que s'han dedicat a deixar constància artística de la seva imaginació creativa en tires de cel·luloide.

Girona ofereix des d'escenaris d'ambientació medieval (claustres, muralles, torres...), a poca distància d'altres ben diferenciats en el temps (avingudes amb edificis de disseny agosarat, per exemple), passant per les diverses èpoques que han deixat impromptes arquitectòniques a la ciutat. Tanmateix, podem afegir-hi escenaris naturals (parcs, jardins, entorns naturals, rius...), elements de cultura i lleure, de negoci i empresa, etc.

A aquesta relació, breu i sintètica, de localitzacions, hi podem afegir els entorns de Girona: a pocs quilòmetres s'hi troben els Pirineus, per una banda, i per una altra, la Costa Brava, amb tot el seu contingut paisatgístic únic, passant per viles i pobles d'ambientació rural o medieval, o per indrets naturals com l'estany de Banyoles, els cingles de Castellfollit de la Roca, o les zones volcàniques de la Garrotxa, per esmentar algunes localitzacions ben diferenciades.

Si a aquestes pinzellades del que es pot trobar a Girona en allò que es refereix a platós, hi afegim les comunicacions de la ciutat (autopista, aeroport, ferrocarril), i les instal·lacions hoteleres i gastronòmiques, el conjunt resulta altament atractiu per als professionals de la imatge, tant en el vessant de films de creació, com en els rodatges d'espots publicitaris.

Desitjem que la informació, eminentment gràfica, continguda en aquesta web pugui ser útil a aquests professionals, com també a tothom qui vulgui conèixer com i què és Girona.Index