La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

Situada a la Vall de Sant Daniel, a la mateixa esplanada on hi ha la Font del Ferro, aquesta font, avui seca i en desús, a una pinya esculpida al capçal de la font. En la mateixa llinda s'hi llegeix "Manso Pi. Agua ferruginosa. 1862".
Dels Pi a que fa referècia en tenim notícies a la Vall des del 1409, quan Joan Pi va fer capbrevació d'una casa amb el Monestir de Sant Daniel. El 1621 es consolidà la casa tot donant-li l'estructura actual. En alguns llocs de la casa, s'hi pot observar una pinya esculpida, element emprat com a escut de la família. En el segle XIX, les propietat dels Pi passaren a mans de la família Garcia i ells construïren la Font del Ferro i la de la Pinya.
Les dues fonts es formaren recollint la deu que sortia pels marges arran del torrent Estela, doscents metres abans que aquest aboqui les aigües a la riera de Sant Miquel.Les fonts de Sant Daniel. La font de la Pinya

Localització
41º 59' 30" N
2º 50' 43" E


Index

Les fonts de Sant Daniel. La font de la Pinya Les fonts de Sant Daniel. La font de la Pinya Les fonts de Sant Daniel. La font de la Pinya
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés