Index


Anar

Confraria de Jesús i els nens
- Pas obra de l'escultor Claudio Rius, pertany a la confraria del mateix nom, aprovada el 1960.

Mostra

Anar

Confraria de Sant Honorat
- Representa un fragment de l'ultim sopar en el que s'hi representen els dotze apòstols amb les figures de Sant Joan a la dreta de Jesús, i a la seva esquerra Sant Pere.

Mostra

Anar

Confraria de Sant Isidre Llaurador i Sant Galdric
- Constituïda el 9 d'abril de 1946, el pas del confraria és obra de l'escultor gironí Joan Carrera Dellunder (1889-1952).

Mostra

Anar

Pas de la Caiguda. Confraria de Jesús crucificat
- Pas construït pel taller Sacrest d'Olot el 1944, el primer que es construïa a Girona després de la Guerra Civil.

Mostra

Anar

Pas de l'Ecce Homo. Confraria de Jesús crucificat
- Pas construït el 1959 per l'artista Domènec Fita, representa l'escena de Jesús davant Pilat.

Mostra

Anar

Confraria del Silenci
- El 1944 s'adquirí de l'escultor Jaume Martorell, de Calella de la Costa, una talla de fusta de Jesús Natzarè, que el 1945 va ser acompanyat d'una Mare de Déu del mateix escultor.

Mostra

Anar

Confraria de la Santa Faç
- Confraria que té el seu orígen en les Congregacions Marianes de Dames de la Cort d'Honor i els Cavallers de Nostra Senyora del Pilar, que es varen fusionar el 1950.

Mostra

Anar

Confraria de la Passió
- Confraria, constituïda el 1943, que té el seu orígen en la fundació, per Sant Pau de la Creu, de l'ordre dels Pares Passionistes.

Mostra

Anar

Arxiconfraria de la Puríssima Sang
- Aquesta confraria té el seu orígen l'any 1568, i és la més antiga de les que existeixen a Girona. Fundada el 5 d'octubre amb estatuts aprovats per Reial Privilegi del 24 d'octubre del següent any de 1569.

Mostra

Anar

Arxiconfraria de la Passió i Mort
- Fundada el 1684, mitjançant una Constitució Apostòlica del papa Climent VIII de data 20 de novembre, i erigida pel aleshores bisbe de la ciutat Francesc Severo Thomàs Auther, el 24 de gener de 1685.

Mostra

Anar

Confraria del Davallament
- Constituïda el 1950 per la iniciativa d'un grup de gironins d'orígen residents a Barcelona, per constituir-se oficialment en "La Hermandad de San Narciso".

Mostra

Anar

Confraria de la Mare de Déu dels Dolors
- Tercera Confraria més antiga de les que hi ha a Girona, el seu orígen es remunta al 20 de juny de 1687 en què el bisbe de Girona Miguel Pontich va concedir la llicència a l'ordre dels servites per fundar a Girona la Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors.

Mostra

Anar

Pas dels Perfums. Confraria del Sant Sepulcre
- L'any 1989 es va estrenar aquest pas, grup escultòric realitzat per l'escultor Trayter dels tallers de l'Art Cristià d'Olot, que representa el moment de l’embalsamament del cos de Jesús.

Mostra

Anar

Pas del Sepulcre. Confraria del Sant Sepulcre
- L'any 1948 es va estrenar el monumental i artístic pas del Sant Sepulcre, projecte de l'arquitecte gironí i membre de la Confraria, Joaquim Mª Masramon de Ventós, construït als tallers de Claudi Rius de Barcelona.

Mostra
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés