La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats



Síntesi:

El dimecres l'1 d'abril 2015 la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona va complir la tradició i va lliurar el Penó a Josep Oller Mató, de 96 anys, l'únic que queda viu dels 25 armats que van sortir a fer la primera desfilada, fa 75 anys.
La Confraria va sortir a les vuit del vespre de Sant Lluc; el maniple i la secció de vestes varen fer un recorregut pel Barri Vell. A la plaça del Vi desenvoluparen diverses figures, com ara una estrella i una roda. A continuació es dirigiren fins a la nova plaça dels Manaies, darrere de la seu de la Generalitat i l'edifici d'Hisenda. Allà es va fer l'ofrena a la ciutat d'una escultura de Domènec Fita. A continuació, la desfilada dels manaies i les vestes es dirigí fins a Casa Carles, al costat de l'Ajuntament, on el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, va beneir el nou penó de la Confraria i es va retre honors a l'antic estendart, en presència de tot el maniple i dels expendonistes que, en aquesta ocasió acompanyaven el d'enguany.

[Lliurament del Penó 2014]



Lliurament del Penó dels Manaies

[Més imatges]

Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés