La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

El dissabte 21 d'abril 2018 va tenir lloc l'entrega del Petit Drac Major de Girona a la colla Trons de l’Onyar, la colla infantil dels Diables de l’Onyar. Hi ha constància que des de la meitat del 1500 i fins a la segona meitat del 1800, Girona comptava amb figures amb forma de Dracs. Aquest petit Drac Major, és un intent de recuperar una de les figures que va desaparèixer durant el segle XIX. L’any 2017 va participar a la representació de la Consueta de Sant Jordi que es va portar a terme dins els actes del 600è aniversari de la nau gòtica de la Catedral de Girona.
Antigament a Girona hi havia hagut dos dracs, el Drac Major i el Dragolí; ambdós van desaparèixer el 1859 aixafats per l’ensorrament del sostre de la capella de Sant Miquel, situada a les dependències de l'Ajuntament. En record d’aquests dracs, la Fal·lera Gironina va decidir idear-ne un de completament nou, ja que no hi havia cap imatge que permetés recrear els dracs antics.


Festes de Primavera de Girona 2018. Entrega del Petit Drac Major de Girona a la colla Trons de l’Onyar, colla infantil dels Diables de l’Onyar

[Més imatges]

Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés