1er. Saló Internacional de Patchwork i Art Tèxtil
Dies 6, 7 i 8 de juliol 2012

Intequilt, amb un clar enfoc nacional i internacional, és el primer saló dedicat a totes les disciplines de l´art tèxtil i específicament al món del patchwork que neix a la nostra ciutat, a les instal·lacions de Fira de Girona, amb l'objectiu d'obrir les portes a l'Art Tèxtil en el territori gironí i així donar resposta a l´interès manifest i creixent per aquest sector que s´ha manifestat en els darrers anys.

Ampliar
(Ampliar) - Peça exposada a l'exhibició.

Interquilt ha ofert durant tres dies més de 95 estands i la més gran exposició de Patchwork i Art Tèxtil de Catalunya i l’Estat Espanyol, amb més de 400 metres lineals d’exposició, on s'ha pogut veure peces que s’exposen per primera vegada a Europa, cursos i seminaris, amb noms com Susan Shie, Denise Labadie, Carme Torras, Rosa Rojas, Marie Claude Bertin, Cyndi McChesney.

Durant la fira també s'ha mostrat la tècnica de customitzar la roba, amb demostracions d’ús de màquines de cosir, de la utilització de plantilles hexagonals i de rombes, i s'ha presentat una màquina per enfeltrar amb agulla, demostracions per brodar "punching", la presentació d'un coixí de boixet pensat per a nens i demostracions de Kumihino, una tècnica japonesa per fer collarets i braçalets.

Ampliar
(Ampliar) - Panoràmica de la zona d'exposició.

La presència d’obres, artistes i expositors dels Estats Units, França, Àustria, Hongria, Itàlia, el Camerun, Catalunya i de la resta de l’estat ha representat una plataforma internacional de promoció i de negoci i un aparador de les empreses i els professionals del sector però també un punt de trobada de creadors i artistes, amb vocació de créixer com a atractiu turístic de la ciutat i amb vocació europea. Simultàniament s'ha presentat el cuncurs internacional Thyssen "Thyssen en l'Art Tèxtil". La mostra ha tingut com a país convidat, en aquesta ocasió Itàlia.


© Fotografies: Fèlix Xunclà/Assumpció Parés

[Més imatges] ------------------Back-Index-Next

Ampliar
(Ampliar) - Peça exposada a l'exhibició.

Ampliar
(Ampliar) - Peça exposada a l'exhibició.

Ampliar
(Ampliar) - Peça exposada a l'exhibició.