La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El 30 de setembre 2014, més de 4.000 persones es van convertir ahir en una marea groga i van omplir de gom a gom la plaça del Vi per donar suport a la consulta i protestar contra la suspensió per part del Tribunal Constitucional. Crits de "volem votar" i "independència" van acompanyar la concentració, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural a la mateixa hora i a tots els municipis del país.

L'actriu Txe Arana i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, mostren el cartell de la campanya
(Ampliar) - L'actriu Txe Arana i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, mostren el cartell de la campanya.

L'actriu Txe Arana i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, van donar el tret de sortida a la campanya penjant de forma simbòlica el primer cartell a favor del Sí-Sí a la façana de l'ajuntament de la ciutat. La concentració, marcada per un mar d'estelades, va arrencar amb parlaments dels representants de l'ANC i Òmnium a Girona, entre ells Josep Bosch, coordinador de l'ANC.
L'escriptor Josep Maria Fonalleras es va encarregar de llegir el manifest unitari que es va poder escoltar davant els ajuntaments d'arreu de Catalunya. L'acte a la plaça del Vi també va servir per donar el tret de sortida a la campanya del Sí-Sí.

L'escriptor Josep Maria Fonalleras durant la lectura del manifest unitari
(Ampliar) - L'escriptor Josep Maria Fonalleras durant la lectura del manifest unitari.

[Més imatges]-------------Back - Index - Next

Concentració a la plaça del Vi

Estelades i urnes a la plaça del Vi

Concentració a la plaça del Vi

Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call, i el regidor Joan Olóriz

  • Diada del 2014. Index d'activitats de l'11 de setembre 2014 a Girona.

  • Crida a la participació per al 9N. Crida a la participació i final de campanya d'ERC a la plaça de la Independència el 8 de novembre 2014.

  • Votacions del 9N. Reportatges de les votacions i seguiment dels resultats des del saló de descans del Teatre Municipal.

  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés