La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Desfilada a la basílica de Sant Feliu

Les activitats amb motiu de la presentació de regiment de Sant Narcís, i la benedicció i jura de bandera, s'han iniciat amb la sortida del regiment, en formació, del convent de Nostra Senyora de la Mercè, des d'on han desfilat pel carrer Nou del Teatre, plaça del Vi i Cort Reial, per arribar al carrer Ballesteries, davant la residència oficial del Coronel Joan de Madrenas. L’Auditor, ha estat l'encarregat de portar la bandera a beneir plegada convenientment a la tradició militar dins una font de plata ricament ornada. Ha encapçalat la formació el Banderer, l’Auditor amb la bandera, el Tabaler, el Sergent i la tropa.

El regiment de Sant Narcís amb Francesc Riart, assessor històric de l'Exèrcit de Catalunya
(Ampliar) - El regiment de Sant Narcís amb Francesc Riart, assessor històric de l'Exèrcit de Catalunya.

El regiment de Sant Narcís ha presentat armes un cop al coronel i la resta de l’alta oficialitat quan ha sortit de la seva residència (Casa Masó). Immediatament, el sergent ha cedit el comandament de la tropa i ha saludat convenientment el coronel. El regiment ha emprès novament la marxa en la mateixa formació, pel carrer Ballesteries, fins a la basílica de Sant Feliu. Arribats a l'indret, la ha format en descans en un dels angles de l’entrada al temple.

Sortida de l'antic convent de la Mercè
(Ampliar) - Sortida de l'antic convent de la Mercè.
  • Girona durant la Guerra de Successió (1705-1714). Article històric de la situació i esdeveniments a Girona durant aquest període.

  • Presentació de la novel·la "Victus". Reportatge i article de la presentació de l'obra d'Albert Sánchez Piñol a la Casa de Cultura de Girona.  • [Més imatges]-------------Back - Index - Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés