La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El correfoc es pot definir com una cercavila amb foc en el que una colla de diables ballen al ritme de la música tot seguint un recorregut establert, al final del qual, sovint, es representa un espectacle amb carros i bestioles.

La colla dels Diables de l'Onyar, amb la participació d'altres colles de diables, van celebrar el 25 d'octubre de 2008 el correfoc més llarg dels darrers anys de Fires, amb motiu dels vint anys d'història de l'entitat. Van arribar amb una barcassa pel riu Onyar, passant per sota del pont de les Peixateries Velles i el pont de Pedra mentre alguns dels residents de les cases de colors, que havien apagat els llums de casa seva, simulaven l'incendi dels seus habitatges encenent bengales vermelles.

El recorrregut, al llarg del qual es trobaven altres grups de diables que s'anaven incorporan al seguici, iniciat a la pujada del Pont de Pedra, seguia per la Plaça del Vi, Carrer d’Abeuradors, Carrer de les Ferreries Velles, Carrer de Cort Reial, Pujada de Sant Domènech, Travessia del Portal Nou, Carrer del Portal Nou, Plaça del General Marvà, Carrer de les Beates, Plaça de les Beates, Jardí de la Infància, Plaça de Catalunya, Passeig del General Mendoza, Plaça Salvador Espriu, per finalitzar, amb un espectacle final, a la Plaça del Lleó.

Imatges del Correfoc de les Fires 2008, el dia 25 d'octubre.  • Correfoc 2007. Reportatge fotogràfic del correfoc de Fires de Sant Narcis en la seva edició del 2007.

  • Web dels Diables de l'Onyar

    Cartell de l'edició del 2008 del Correfoc de Fires


    Back

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés