La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Poc abans d'arribar al santuari dels Àngels, al darrer revolt de la carretera, una enorme creu metàl·lica ( "El Crist de l'acollida") ens dóna la benvinguda. Aquesta escultura, obra de Max Varés, hi va ser col·locada el 22 de juliol de 1991 i des d'aleshores ha esdevingut un lloc emblemàtic del santuari i punt de trobada per als visitants i pelegrins. La creu té unes dimensions considerables: 5 metres d'alçada i pesa 600 quilos.

Foto de grup de components de l'Associació de Motos Històriques Gironines amb els promotors de la benedicció
(Ampliar) - Foto de grup de components de l'Associació de Motos Històriques Gironines amb els promotors de la benedicció.

L'escultura havia de ser beneïda pel rector del santuari, però la seva mort sobtada ho va impedir. Enguany, l'escultor Max Varés i Jordi Pericot varen impulsar una iniciativa consistent en la benedicció dins una trobada de la creu dels Àngels. Finalment, el 14 de setembre 2014, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va procedir a la seva benedicció, acte que es va celebrar en presència dels qui s'hi havien aplegat, entre els quals, molts components de l'Associació de Motos Històriques Gironines, que havien fet la pujada amb els seus vehicles.

Els impulsors de l'esdeveniment, Jordi Pericot i Max Varés
(Ampliar) - Els impulsors de l'esdeveniment, Jordi Pericot i Max Varés.

 • Anada al santuari dels Àngels---Article i reportatge de l'itinerari al santuari dels Àngels.

 • L'entorn i la història---Article sobre l'entorn geogràfic i els fets històrics que han tingut el santuari com escenari.

 • El costumari i les tradicions---Article sobre tradicions i costums gironins relacionats amb el santuari.

 • El monòlit dels 150 anys de la Renaixença---Article sobre la col·locació i la significació del monòlit que commemora els 150 anys de l'inici de la Renaixença catalana.

 • Galeria d'imatges---Reportatge fotogràfic del santuari, el seu interior i l'entorn natural.


 • [Més imatges] -----------Back-Index-Next

  L'artista Max Varés, autor de l'escultura, durant la benedicció

  (Ampliar) - L'artista Max Varés, autor de l'escultura, durant la benedicció.

  El bisbe de Girona, Francesc Pardo, durant la benedicció

  (Ampliar) - El bisbe de Girona, Francesc Pardo, durant la benedicció.

  Interior del santuari dels Àngels, 1900-1920

  (Ampliar) - Interior del santuari dels Àngels, 1900-1920. Autor desconegut. Fons Impremta Franquet. CRDI - Ajuntament de Girona

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés