La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 21 de maig a l'11 de setembre de 2022 s'exhibeix al Museu d'Art de Girona l'exposició 'Postectura. La construcció del demà', comissariada per Bernat Puigdollers.
Postectura va ser un grup format l’any 1950 per tres escultors i tres pintors que, com la majoria d’iniciatives artístiques de postguerra, va tenir una vida efímera. L’integraven Esther Boix, Ricard Creus, Joaquim Datsira, Josep Martí-Sabé, Josep M. Subirachs i Francesc Torres Monsó. Representa l’entrada al món de les arts d’alguns dels artistes més destacats de les segones avantguardes catalanes. Postectura era una aposta per la modernitat, amb més futur que realitats, i, tanmateix, va significar un pas endavant en el procés de recuperació cultural i artística del país.

Ícar. Josep M. Subirachs. 1955

(Ampliar) - Ícar. Josep M. Subirachs. 1955. Bronze. Fundació Pinnae.

Repòs. Josep Martí Sabé. 1961

(Ampliar) - Repòs. Josep Martí Sabé. 1961. Guix patinat. Col·lecció particular.

Alguns membres del grup Postectura entrevistats a la ràdio durant el lliurament dels 'Premios Condado San Jorge'. 1950

(Ampliar) - Alguns membres del grup Postectura entrevistats a la ràdio durant el lliurament dels 'Premios Condado San Jorge'. 1950.

D'esquerra a dreta: Figura asseguda. Josep M. Subirachs. 1953. Terracota. Espai Subirachs, Barcelona. / Esbós per a figura asseguda. Josep M. Subirachs. Ca. 1953. Fang. Col·lecció de la família Torres / L'espera. Esther Boix Pons. 1951. Terracota. Col·lecció de la família Creus Boix

(Ampliar) - D'esquerra a dreta: Figura asseguda. Josep M. Subirachs. 1953. Terracota. Espai Subirachs, Barcelona. / Esbós per a figura asseguda. Josep M. Subirachs. Ca. 1953. Fang. Col·lecció de la família Torres / L'espera. Esther Boix Pons. 1951. Terracota. Col·lecció de la família Creus Boix.

Els membres del grup Postectura entrevistats a Radio Nacional de Barcelona amb motiu de la inauguració de la seva exposició a les Galeries Laietanes. 1950

(Ampliar) - Els membres del grup Postectura entrevistats a Radio Nacional de Barcelona amb motiu de la inauguració de la seva exposició a les Galeries Laietanes. 1950.

Retrat de l'artista Francesc Torres Monsó en el seu estudi. 1988

(Ampliar) - Retrat de l'artista Francesc Torres Monsó en el seu estudi. 1988. Josep Maria Oliveras Puig. CRDI - Ajuntament de Girona.

Els textos són extrets dels plafons de l'exposició i en són autors Bernat Puigdollers (comissari de l'exposició), Glòria Bosch Mir, Francesc Parcerisas, Susanna Portell, Susanna Rafart, Albert Rovira i Judit Subirachs.


Francesc Torres Monsó. Article biogràfic de l'artista.

Exposició "Torres Monsó. Una illa habitada"
Article i reportatge fotogràfic de l'exposició a la Casa de Cultura de Girona (25/10 - 10/12/2012), una aproximació fotogràfica a la trajectòria vital i artística d'en Francesc Torres Monsó a través de la mirada del fotògraf Josep Maria Oliveras.


------Tornar-Index

Twist. Esther Boix Pons. 1963

(Ampliar) - Twist. Esther Boix Pons. 1963. Oli sobre tela. Col·lecció família Creus Boix.

Columna capitolina. Francesc Torres Monsó. 1971

(Ampliar) - Columna capitolina. Francesc Torres Monsó. 1971. Araldite. Col·lecció Pep Admetlla.

Tors tallat. Francesc Torres Monsó. 1974

(Ampliar) - Tors tallat. Francesc Torres Monsó. 1974. Polièster. Col·lecció Pau Ayora Torres.

Retrat d'en Ricard amb colom al cap. Esther Boix Pons. 1966

(Ampliar) - Retrat d'en Ricard amb colom al cap. Esther Boix Pons. 1966. Oli sobre tela. Col·lecció de la família Creus Boix.

Els fills tancats i dona que frega. Esther Boix Pons. 1966

(Ampliar) - Els fills tancats i dona que frega. Esther Boix Pons. 1966. Linogravat estampat sobre paper. Museu de l'Hospitalet. Hospitalet de Llobregat.

Límits confusos. Esther Boix Pons. 1974

(Ampliar) - Límits confusos. Esther Boix Pons. 1974. Esther Boix Pons. 1966. Oli sobre tela. Col·lecció de la família Creus Boix.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés