La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimarts 27 d'agost de 2013 es va inaugurar, al Teatre Municipal de Girona, la XIIIena. edició del Festival Internacional de Teatre Amater de Girona (Fitag), en una nit on els protagonistes van ser, primerament, l'actor i director teatral Martí Peraferrer, director del festival, Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, i l'alcalde, Carles Puigdemont, inaugurant de manera oficial i formal el festival, donant-li el tret de sortida de les activitats escèniques que durant cinc dies es desenvolupen en diversos escenaris de Girona i altres poblacions.

La platea del Teatre Municipal durant la presentació
(Ampliar) - La platea del Teatre Municipal durant la presentació.

Els tres presentadors del festival varen coincidir en qualificar la ciutat de Girona com un punt geogràfic de trànsit cultural, que cada vegada més es dóna a conéixer arreu i s'en sent a parlar d'aquesta oferta cultural. Per la seva banda, Martí Peraferrer, director del festival des de fa nou anys, es va mostrar molt agraït de la fidelitat del festival durant les seves edicions.

Presentació del festival: Xavier Soy, Carles Puigdemont i Martí Peraferrer
(Ampliar) - Presentació del festival: Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, Carles Puigdemont, alcalde de la ciutat, i Martí Peraferrer, director del festival durant els parlaments.

Xavier Soy va parlar en nom de la Diputació de Girona, confirmant la clara consolidació i èxit del Fitag després d'aquests anys i el compliment dels dos objectius inicials: dinamitzar el teatre no professional, sent el Fitag un referent internacional, i la promoció de Girona i les comarques gironines.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va afirmar estar molt satisfet de poder rebre tanta gent de fora i oferir-los aquest temple de les arts escèniques de Catalunya, el Teatre Municipal. L'acte va estar a l'altura de la internacionalització del festival amb la utilització de quatre idiomes diferents.

L'edició 2013 del festival té lloc a escenaris de Girona, La Jonquera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palafrugell i Palamós.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, i Martí Peraferrer, director del festival
(Ampliar) - Carles Puigdemont, alcalde de Girona, Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, i Martí Peraferrer, director del festival a l'escenari del Teatre Municipal.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director del festival, Martí Peraferrer.

El Teatre Municipal de Girona.

Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona.

El director del festival, Martí Peraferrer.

[Més imatges] -----------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés