La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 23 de juny 2018, vigília de la festa de Sant Joan, va arribar a Girona la Flama del Canigó, acompanyada d'una cercavila amb els gegants i capgrossos de la ciutat i la música i els bastoners de Fal·lera Gironina, cercavila que va començar a la plaça de la Independència i va finalitzar a la plaça del Vi.
Amb la flama arribada es va encendre un pebeter a partir del qual es va oferir el foc a particulars i institucions. Per l'esdeveniment es va comptar amb la participació del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles, Riba, i es va llegir el manifest, enguany escrit per Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural.

Lectura del missatge de la Flama del Canigó a la plaça del Vi

(Ampliar) - Lectura del missatge de la Flama del Canigó a la plaça del Vi.

La lectura del missatge va anar seguida del lliurament del foc a les entitats, associacions i particulars que així ho varen desitjar. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona la va recollir en nom de l'Ajuntament i va penjar el fanal al balcó de l'edifici.
Paral·lelament, un fanal amb la flama va ser portat fins al campanar i al cupulí de la Catedral de Girona, des d'on va il·luminar la ciutat tota la nit; uns efectes de llums varen ajudar a produir l'efecte que dins el campanar hi havia, efectivament, foc.

Missatge de la Flama del Canigó 2018
TOT UN FUTUR PER COMENÇAR
Avui renovem la Flama gràcies al compromís granític de la societat civil, l’autèntic motor d’un poble sempre en moviment. Un agraïment infinit a totes les entitats que la fan possible.
La Flama del Canigó que agermana els Països Catalans és un símbol d’esperança en el futur.
Ens demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils i anar sempre endavant. Com el 1966, quan malgrat la dictadura franquista va arribar per primer cop al Principat de Catalunya.
Enguany, davant el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l’autogovern de Catalunya, seguim mostrant a Europa i el món l’anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat. Empeltats de solidaritat i tendresa, som més conscients que mai que la causa contra Catalunya és una causa contra la democràcia. Que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental que ni la repressió ni la por segrestaran.
Ens tenim els uns als altres, amb tanta força, determinació i coratge, que avui ja som un país millor. Com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent. Per compartir entre iguals l’emoció del foc, la festa i la màgia de la nit de Sant Joan. La cultura sempre ha sigut una eina de transformació social.
La cultura amara ciutats, barris i pobles definits per una diversitat que ens enriqueix i fa més forts. D’un país que no demana pels orígens sinó per on volem anar plegats. Convençuts que si els infants creixen junts a l’escola, romandran junts al carrer i units com a societat. Amb la plena convicció que el camí l’hem de fer junts i tindrà sentit si decidim el destí plegats. La maduresa i cohesió de la societat catalana en són la millor garantia.
Visca la Flama del Canigó!
Visca la Cultura!
Visca els Països Catalans!
Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural


El Foc del Canigó al balcó de l'Ajuntament

(Ampliar) - El Foc del Canigó al balcó de l'Ajuntament.

Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural

(Ampliar) - Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural. Dibuix de Jordi Magrià.

La Flama del Canigó arribada a Girona

(Ampliar) - La Flama del Canigó arribada a Girona.


  • Arribada de la Flama del Canigó 2017 - Reportatges fotogràfics i articles de l'arribada de la Flama a Girona el 23 de juny del 2017.

  • Arribada de la Flama del Canigó 2016 - Reportatges fotogràfics i articles de l'arribada de la Flama a Girona el 23 de juny del 2016.

  • Arribada de la Flama del Canigó 2014 - Reportatges fotogràfics i articles de l'arribada de la Flama a Girona el 23 de juny del 2014.

  • Arribada de la Flama del Canigó 2013 - Reportatges fotogràfics i articles de l'arribada de la Flama a Girona el 23 de juny del 2013.

  • Arribada de la Flama del Canigó 2012 - Reportatges fotogràfics i articles de l'arribada de la Flama a Girona el 23 de juny del 2012.


  • [Més imatges] -----------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés