La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El 5 de març de 2023 es va celebrar la XI Jornada de l'Esport Femení a la plaça Catalunya, la de Salvador Espriu, la de Francesc Calvet i Rubalcaba i la llera de l'Onyar. Clubs i entitats esportives es varen reunir per visibilitzar l’esport femení i reconèixer el potencial de la dona en l’esport, una jornada que va aplegar 1.800 nenes i dones. Exhibicions, tornejos i entrenaments varen omplir els volts del mercat del Lleó de Girona al llarg de tot el matí.
En aquesta edició l’esdeveniment ha tornat a la seva data habitual al mes de març, al voltant del Dia de la Dona, després de dos anys de traslladar-la en èpoques de calor amb motiu de la pandèmia.

Activitats aquàtiques al riu Onyar

(Ampliar) - Activitats aquàtiques al riu Onyar .

S'hi han pogut practicar vint-i-quatre disciplines, algunes de noves respecte d'edicions anteriors: hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, activitats subaquàtiques, handbol, patinatge artístic, escacs, judo, tennis, skate, marxa nòrdica, paleotraining, nàutica, curses d'orientació i bàsquet i tennis en cadira de rodes, a més del joc tradicional de les bitlles catalanes.

Foto de grup amb representants de les federacions

(Ampliar) - Foto de grup amb representants de les federacions .

L'acte central s'ha fet al migdia a la plaça de Salvador Espriu i ha comptat amb la participació de representants de les entitats esportives i col·laboradores i d'autoritats. Entre altres autoritats, hi ha participat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas; la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula; el vicealcalde de Girona i diputat, Quim Ayats; el regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; la regidora de Seguretat en el Treball i Salut, Eva Palau; la representant territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià; i la directora dels Serveis Territorials d'Hisenda i Economia, Raquel Robert.

Foto de grup amb les autoritats

(Ampliar) - Foto de grup amb les autoritats .

També hi han assistit dues de les quatre ambaixadores d'aquesta edició: l'esportista de rem Aina Arteman i l'exentrenadora de gimnàstica artística Montse Hugas. Les altres dues, l'atleta Jana Brusés i la pilot de motocròs Daniela Guillén, no hi han pogut ser presents per motius professionals. Durant la Jornada, l'artista gironina Laia Gómez ha creat un mural amb pintura plàstica que expressa la relació de les dones amb l'esport.

Judo a la plaça Salvador Espriu

(Ampliar) - Judo a la plaça Salvador Espriu .



- X Jornada de l'Esport Femení. - Reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada el diumenge 25 de setembre de 2022.

- IX Jornada de l'Esport Femení. - Reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada els dies 10 al 13 de juny de 2021.

- VIII Jornada de l'Esport Femení. - Article i reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada el diumenge 8 de març de 2020.

- VII Jornada de l'Esport Femení. - Article i reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada el diumenge 10 de març de 2019.

- V Jornada de l'Esport Femení. - Article i reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada el diumenge 12 de març de 2017.

- IV Jornada de l'Esport Femení. - Article i reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada el diumenge 6 de març de 2016.

- I Jornada de l'Esport Femení. - Reportatge fotogràfic de la celebració de la jornada, sota el lema "Dona’ un pas per l'esport", el diumenge 10 de març de 2013.

[Més imatges]--- Back - Index - Next

L'esportista de rem Aina Arteman, una de les embaixadores d'aquesta edició

(Ampliar) - L'esportista de rem Aina Arteman, una de les embaixadores d'aquesta edició.

Bàsquet a la plaça Calvet i Rubalcaba

(Ampliar) - Bàsquet a la plaça Calvet i Rubalcaba.

Caiac al riu Onyar

(Ampliar) - Caiac al riu Onyar.

Patinatge a la plaça Calvet i Rubalcaba

(Ampliar) - Patinatge a la plaça Calvet i Rubalcaba.

Caiac al riu Onyar

(Ampliar) - Caiac al riu Onyar.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

Creat: 06/03/2023