La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'exposició "La Girona Medieval"

Del 29 d'octubre 2013 al 30 de març 2014 es pot visitar al Museu d'Història de la Ciutat l'exposició "La Girona Medieval", exposició que es troba emplaçada simultàniament en tres espais: el Museu d'Història de la Ciutat, el Museu d'Història dels Jueus i el claustre del Monestir de Sant Daniel.

Ambientació del grup Casus Bellic a la plaça de les Castanyes
(Ampliar) - Ambientació del grup Casus Bellic a la plaça de les Castanyes.

La Girona Medieval. La clau del regne.

Més de 700 anys separen la Girona romana (Parva Gerunda) de la ciutat del segle XVI. Entremig, subjecte i objecte de canvis i de continuïtats, Girona vivia uns segles que han configurat poderosament el seu aspecte i la seva imatge actuals.

Ciutat de frontera cap al sud o cap al nord, enclavament de l’organització eclesiàstica, comtal i reial, centre econòmic, fogar de cultura i de cultures: és en molts aspectes que la Girona medieval ens mostra la seva identitat, la de ser clau del regne.

Aquesta exposició dóna continuïtat a la que, inaugurada l'octubre del 2012, i que amb el títol de Parva Gerunda il·lustrava la fundació romana de Girona.

Ambientació del grup Casus Bellic a les escales de la Catedral
(Ampliar) - Ambientació del grup Casus Bellic a les escales de la Catedral.

Com activitat complementària, el diumenge 1 de desembre 2013 va tenir lloc la visita guiada "El mercat a l'època medieval", a càrrec de Jordi Sagrera, comissari de l'exposició, amb la col·laboració del grup Casus Bellic, que va ambientar les explicacions amb la recreració de diverses escenes i personatges medievals, fins finalitzar la ruta a la plaça de les Castanyes amb la reconstrucció d'un mercat medieval.

Ambientació del grup Casus Bellic a la plaça de les Castanyes
(Ampliar) - Ambientació del grup Casus Bellic a la plaça de les Castanyes.


  • La Girona medieval
    ------Articles sobre la història de la ciutat de Girona en el període medieval.

  • [Més imatges] -----------Back-Index-Next    Detall d'armadura de guerrer.

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés