La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El 1386 es va celebrar una reunió de Mestres d'Obres que intervenien en la construcció de la catedral gòtica, per a decidir si havia de continuar essent de tres naus o bé una de sola, posició que finalment va ser la escollida, el que la va convertir en la més ampla del món.

El 1986, coincidint amb el 600è aniversari d'aquest fet, coincidint amb el dia de Sant Narcís (29 d'octubre), va ser inaugurada l'escultura que ho commemora, obra de Josep Maria Subirachs, que representa un d'aquests mestres d'obres en plena tasca creadora, estudiant el disseny de la planta del temple.

El treball, resolt amb imaginació, però centrat en el motiu que el determina, conjuga elements totalment abstractes amb un simbolisme plenament realista; així, la figura de l'arquitecte està resolta amb formes texturades intuïtives, mentre que el plànol de la nau és absolutament fidel a la realitat. Tanmateix, als laterals i a la part posterior del monument, hi figuren diversos elements simbòlics, inapreciables en una primera ullada, i que requereixen una atenta visualització.

Signatura de Josep Maria Subirachs a l'escultura.

En el disseny del personatge hi ha qui hi veu, en el seu pit, la forma d'un àbsis, i, fins i tot, en el drapejat frontal de l'escultura, una alegoria a la façana de la Catedral.


Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés