La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dijous 23 de desembre 2021 els germans Ngihep i Co Giang, el duet de circ Giang Brothers, primeres figures del Circ Ho Chi Minh del Vietnam, varen batre el rècord Guiness d'ascens en equilibri cap amb cap pujant els 90 graons de les escales de la Catedral de Girona, més 10 que han afegit per a l'ocasió, en 53,6 segons, al primer intent.
Els acròbates varen ser rebuts al cim de les escales pel president de la Diputació, Miquel Noguer, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Els germans Nghiep i Co Giang dalt les escales de la Catedral

(Ampliar) - Els germans Nghiep i Co Giang dalt les escales de la Catedral.

La prova consistia a pujar el màxim de graons possible en un minut fent equilibri cap amb cap. Un dels acròbates, el portor, sosté pel cap el seu company en posició invertida mentre puja les escales. Els germans vietnamites varen recuperar el rècord que els hi havia arrabassat el Duo Vitalys l'any 2018. Els dos acròbates van ser els primers a aconseguir pujar les escales de la Catedral de Girona en aquesta posició l'any 2016, coincidint amb el Gran Circ de Nadal que se celebrava per tercer any consecutiu a la ciutat. En aquella ocasió van pujar 90 esglaons en 52 segons.

Els germans Nghiep i Co Giang abans de començar la prova

(Ampliar) - Els germans Nghiep i Co Giang abans de començar la prova.

El 2018 els acròbates peruans Duo Vitalys varen superar aquest rècord aconseguint pujar 97 esglaons en 53 segons. La parella artística formada per Pablo Nonato i Joel Yaicate formaven part, en aquella ocasió, del Circ Charlie Rivel que es va veure aquell any per Fires de Girona. Els Giang Brothers, Nghiep (32 anys) i Co Giang (37 anys), són dels artistes de circ de major renom de Vietnam. Formats des de molt joves en l'acrobàcia esportiva, molt aviat van sentir la crida del circ i es van sumar a la companyia del Circ Ho Chi Minh, la seva ciutat natal.

Els germans Nghiep i Co Giang són rebuts pel president de la Diputació, Miquel Noguer, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas

(Ampliar) - Els germans Nghiep i Co Giang són rebuts pel president de la Diputació, Miquel Noguer, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.


 • Rècord Guiness 2018
  Reportatge fotogràfic i article del rècord batut pel Duo Vitalys.

 • Rècord Guiness 2016
  Reportatge fotogràfic i article del rècord assolit pels Giang Brothers. • [Més imatges] -----------Back-Index-Next

  Els germans Giang amb el director del Gran Circ de Nadal, Genís Matabosch

  (Ampliar) - Els germans Giang amb el director del Gran Circ de Nadal, Genís Matabosch.

  Els germans Giang

  (Ampliar) - Els germans Giang.

  Els germans Giang

  (Ampliar) - Els germans Giang.

  Els germans Giang iniciant l'ascens

  (Ampliar) - Els germans Giang iniciant l'ascens.

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés