La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Situat al bell mig de la Rambla de la Llibertat, l'edifici de Can Norat va ser reformat el 1913 per l'arquitecte Joan B. Roca Pinet (1885-1973) seguint les directrius estètiques del Modernisme neogòtic.

Del seu treball en destaca la tribuna de la façana principal, decorada amb relleus escultòrics obra de Joan Oliver de Bezzi (Mataró, 1880 - Girona, 1970), element en el que apareixen, als vèrtexs, dos caps femenins plenament treballats amb estètica modernista. Al centre, dos dracs alats, característics de l'època, sostenen uns cercles on hi apareixen les inicials "J.P. - J.N.".

A tota la façana, i en forma d'esgrafiats i de relleus de les columnes que sostenen la tribuna, apareixen elements vegetals estilitzats. Són de destacar també els vitralls situats a la part alta dels finestrals de la tribuna que donen a la Rambla de la Llibertat.Un dels dos caps femenins que decoren la tribuna.

Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés