La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'escultura "El Picapedrer" és una obra, de bronze, de Paco Torres Monsó, situada al jardí de l'entrada del Col·legi d'Aparelladors a l'edifici de La Punxa. Va ser realitzada per l'artista l'any 1956 i guardada al seu estudi fins el 1984, moment en què el Col·legi d'Aparelladors la va comprar i instal·lar com element decoratiu del pati d'entrada de la seva seu.

Signatura de l'artista a la base de l'escultura.

S'esmenta que la temàtica d'aquesta obra prové del respecte i fascinació que l'ofici de picapedrer despertava en Torres Monsó; de fet, el mateix artista passava hores a les Pedreres picant pedra.

La composició i geometria generals de la figura pot tenir reminiscències atlètiques gregues, gairebé èpìques, incorporant-la en una forma cúbica, tallada amb les diagonals formades per la cama i el braç esquerra, que formen imperceptibles triangles inscrits en la forma quadrada, percepcions accentuades per les proporcions i dimensions humanitzades de l'escultura.
Algunes altres peces públiques de Paco Torres Monsó:

  • Jaume I. Escultura situada a l'avinguda del mateix nom.

  • La Mamaroca. Escultura situada a l'entrada de Can Ninetes, al barri de Santa Eugènia.

  • Monument a Carles Rahola. Monument ubicat a l'inici de la Rambla de la Llibertat.

  • Les Lletres toves. Conjunt escultòric situat davant l'edifici de Santa Caterina, a l'avinguda Pompeu Fabra.
  • Back-Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés