|
Un dels sis cementiris que actualment té el terme municipal de Girona, es va començat a construir a finals del segle XIX, i es va finalitzar el 1919. De planta rectangular i estructurat segons dos eixos perpendiculars, un on hi ha l'entrada, una porta de llinda planera amb frontó i la inscripció "Miseremini mei saltem vos amici mei" (Compadiu-vos de mi, amics meus) extret de Job, 19, 21, de pedra, i arriba fins a la capella neogòtica arrebossada, i el perpendicular, al qual s'accedeix per una porta descentrada al lateral dret. Els dos eixos creen quatre parterres interiors, on els dos més propers a la capella tenen dues tombes cadascun.
(Ampliar) - Tomba de Jaume Catà i Faura.
A la dreta del passadís central, hi ha les tombes de Jaume Regàs, amb una estàtua, i la de Jaume Catà i Faura, amb una creu entrellaçada per un roser, amb base piramidal. A l'esquerra, hi ha les tombes de Nicolau Regàs i Riera, amb una creu sobre un tronc de piràmide, i la de la família Mas, amb un templet neogòtic de pinacles i creu.
A tres costats dels murs del rectangle hi ha nínxols, excepte al lateral dret, on s'hi obre una porta. La façana és arrebossada i la resta de pedra vista.
(Ampliar) - El cementiri del Pont Major. 1988. Miquel Ferrer i López. Generalitat de Catalunya.
(Ampliar) - La capella del cementiri.
(Ampliar) - Tomba de Jaume Regàs.
(Ampliar) - Vista del cementiri.
(Ampliar) - Vista del cementiri.
[Més imatges]----------- - -
|
(Ampliar) - Detall de la tomba de Jaume Regàs.
(Ampliar) - Plànol de situació. Extret de la fitxa del Catàleg del Patrimoni Històrico - Artístic. Ajuntament de Girona.
(Ampliar) - Detall de la tomba de la família Mas.
(Ampliar) - Tomba de Jaume Catà i Faura.
(Ampliar) - Detall de la tomba de Jaume Regàs.
(Ampliar) - Tomba de Jaume Catà i Faura.
|