La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Passant per la variant de l'N-II a Sant Daniel, o seguint a peu la ruta del castell de Sant Miquel, destaca l'aparició d'aquesta escultura, d'un blanc immaculat, damunt una petita elevació del terreny.

Es tracta d'un encàc que el Ministeri d'Obres Públiques va fer a l'escultor Bonaventura Ansón el 1993, una peça per la nova variant de Sant Daniel. L'artista va dissenyar una estructura que recorda una porta de grans dimensions, esvelta, imponent i de formes irregulars. La va executar amb marbre de Carrara, un dels materials més valorats pels escultors.

Detall del treball amb marbre de Carrara
(Ampliar) - Detall del treball amb marbre de Carrara

L'artista, a la dècada de 1980, va visitar la ciutat italiana de Carrara on va començar a treballar amb aquest material. Ansón considera que aquesta peça encara no està acabada ja que el seu projecte inicial no es va poder executar totalment.

Molt a prop d'aquesta gran porta, s'hi veu una margarida feta pels treballadors del Ministeri en homenatge a un company seu mort per accident mentre treballava en la construcció d'aquesta carretera. Per poder aixecar aquesta gran flor, van utilitzar materials sobrants emprats en la construcció de la carretera.

La variant de l'N-II, travessant les Gavarres, des del peu de l'escultura
(Ampliar) - La variant de l'N-II, travessant les Gavarres, des del peu de l'escultura de Bonaventura Ansón


[Més imatges] -----------Back-Index-Next

L'escultura en perspectiva.

"Girona, llindar d'Europa" de Bonaventura Ansón.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés