La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 26 d'octubre el pregó de Fires, a càrrec de Rafael Nadal, un any més, va omplir la plaça del Vi. L'alcalde, Carles Puigdemont, va precedir-lo amb un record per al músic Josep Viader. Al balcó de l'Ajuntament, a banda de l'alcalde i regidors, es va poder veure, a primera fila, el candidat de CiU per Girona, Santi Vila. També hi havia l'exbatlle i germà del pregoner, Joaquim Nadal, i l'exalcaldessa, Anna Pagans.

Ampliar

(Ampliar) - El pregó de Fires.

El periodista va recordar, entre altres aspectes de la seva infantesa i joventut, la pesca de tortugues, els frankfurts de Can Duran, el cotó de sucre i les pomes caramel·litzades, el látigo i el saltamontes, els seus primers dies de barraques: "Ens hi quedàvem a dormir per vigilar la cervesa", va explicar. Nadal, però, va destacar sobretot l'habitual pluja i "la fred que pelava".

Acabat el pregó va tenir lloc un retrò de petards i anella de foc de festa, consistent en una encesa de petards i focs d'artifici iniciada a la plaça del Vi, i continuada al Centre Cívic Pla de Palau, Centre Cívic Sant Narcís, Centre Cívic Santa Eugènia, Centre Cívic Ter, Centre Cívic Pont Major, Centre Cívic Onyar, Mas Abella i castell de Montjuïc. Finalitzats els focs, va tenir lloc a la plaça del Vi l'espectacle "Els cavalls de Menorca".

Ampliar

(Ampliar) - El pregó de Fires. Retrò de petards i roda de foc






- Pregó de Fires de l'any 2011 - Reportatge fotogràfic del pregó a càrrec del periodista Martí Anglada.

- Pregó de Fires de l'any 2010 - Reportatge fotogràfic del pregó a càrrec de Salomó Marquès.

- Pregó de Fires de l'any 2009 - Reportatge fotogràfic del pregó a càrrec dels germans Roca del Celler de Can Roca.

[Més imatges]----------- Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés