La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Homenatge a Carles Rahola

Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre de 2011 s'ha fet la tradicional ofrena floral al monòlit dedicat a Carles Rahola situat a la Rambla de la Llibertat, acte presidit per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Casamajó, per Ricard Font i Hereu i per Isabel Muradàs i Vázquez.

Ampliar

(Ampliar) - L'ofrena floral al monument a Carles Rahola.

L'Assemblea Democràtica d'Artistes va promoure l'any 1978 la instal·lació a la Rambla de la Llibertat d'una obra denunciadora de l'horror de la pena de mort. La inscripció diu el següent: A Carles Rahola. 1891-1939. Que no torni a aixecar-se el patíbul en el clos august de la noble i estimada Girona ni en qualsevol altre indret del món i al dors dels monòlit segueix: Assemblea Democràtica d'Artistes i col·laboració de l'Ajuntament. 23 d'abril de 1978.

L'escultura que corona el monòlit de pedra de Girona, obra de Torres Monzó, és de bronze. Darrera d'aquest conjunt s'hi van plantar un arbre i un llorer, com a símbols d'esperança i d'honor.

El 23 d'abril de 1978, per presidir els actes d'inauguració, es va traslladar a Girona, per delegació del president Tarradellas, el Conseller de Cultura i Ensenyament de la Generalitat, el Sr. Pere Pi i Sunyer. En aquella mateixa data es va instituir dipositar flors al monument l'Onze de Setembre i molts gironins van dur-hi roses i clavells.

Ampliar

(Ampliar) - Un moment dels parlaments.

 • Monument a Carles Rahola
  ------Article i reportatge fotogràfic del monòlit dedicat a Carles Rahola a la Rambla de la Llibertat de Girona.

 • Carles Rahola i Llorens
  ------Biografia del periodista, escriptor, historiador i polític.

 • Back-Index

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés