Imatges gentilesa Hotel Llegendes de Girona

Els relleus de les llegendes

El dilluns 24 d'octubre l'Hotel Llegendes de Girona Catedral ha col·locat dues plaques o relleus de bronze de 80x50 cms a la casa, on segons tradició, hi va viure Sant Narcís entre els anys 304-307 de la nostra era, que és l'actual edifici de l'hotel, una al carrer del Pou Rodó cantonada amb el carrer de les Mosques a la paret de l' hotel, i l'altra al carrer Portal de la Barca.

Ampliar
(Ampliar)

Aquestes són les primeres d'un total de 30 relleus, que s'aniran col·locant al l'indret on se situen les llegendes. A la primera llegenda, la de La Petjada de Sant Narcís, seguiran Les mosques de Sant Narcís (al carrer de les Mosques), La Majordoma de Sant Narcís (a la plaça del Pou Rodó), La Cocollona (al pont de les Peixateries Velles), El vampir de la Rambla (a les voltes de la Rambla de la Llibertat), i La bruixa de la Catedral (al sector dels Banys Àrabs), totes elles abans de febrer 2012 fins a una total implantació en 4 anys màxim.

També repetides i al final de tot el procés, es preveu la col·locació de blocs de 6 unitats, un al costat de l'altre, a les arribades de l'estació d'autobusos i estació de tren convencional, a l'arribada del TGV quan estigui feta, i a les arribades de l' aeroport de Girona.

Ampliar
(Ampliar)

L'Hotel i les llegendes de Girona

El 5 de novembre de 2008 es va inaugurar l'Hotel Llegendes de Girona Catedral. Prèviament al 2007 la Fundació60 va editar en versió paper i amb 5 idiomes el llibre 42 Histories Màgiques. Llegendes de Girona, del que les versions catalana i castellana es vàren esgotar en mesos. En aquest interval des de la inauguració fins avui s'ha traduït i digitalitzat el llibre de les llegendes a 8 idiomes i es pot baixar gratuïtament a través de la web de l'hotel www.llegendeshotel.com.

Els idiomes disponibles són català, castellà, francès, anglès, alemany, rus, italià i japonès, com a versions plenament operatives. S' està treballant amb la versió xinesa, i en el futur és possible la incorporació de l’àrab i l'holandès. La ONCE també ha traduït el llibre amb Braille i està pendent la seva transformació en format de veu per la gent amb discapacitat visual.


La llegenda

Al carrer de les Mosques, de Girona hi ha una casa senyorial on, segons la tradició, va viure Sant Narcís. Una vegada, que el perseguien, va saltar per la finestra i va deixar, damunt de la pedra, l’empremta del seu peu en sentit invers, per tal de desorientar els perseguidors, els quals van creure que per aquella finestra havia entrat dintre de la casa i no que n'havia sortit, i tot fou cercar el sant endebades. Aquest senyal d’un peu humà és conegut per la petjada de Sant Narcís.

Extret de Joan Amades "Costumari català. El curs de l'any", volum V pàg. 529. Salvat Editors, 1985. ISBN 84-345-3678-1.

Ampliar
(Ampliar)

Ampliar
(Ampliar)  • Sant Narcís i les mosques Les llegendes vinculades amb sant Narcís i les mosques, i la història que les envolta.

  • Les llegendes de sant Narcís Tradicions i llegendes relacionades amb el sant patró de Girona.

  • Back-Index