Exposició de Jordi S. Carrera a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt. Maig 2009.

Jordi S. Carrera (Girona, 1955), comença a mostrar la seva obra als anys vuitanta i destaca pel seu estudi de les tècniques tradicionals de la fotografia i la investigació en el camp de les emulsions i els suports fotogràfics. Actualment dins el món digital les auto-anomenades "IL·LUSIONOGRAFIES". Els seus treballs han estat publicats en diversos llibres i exposats en gairebé un centenar d'Exposicions individuals i col·lectives. Ha estat guardonat amb diversos premis d'entre els quals destaca el Premi Nacional de fotografia Kodak.

(Text extret del catàleg de l'exposició)

Sales d'exposicions de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt

Jordi S. Carrera transforma la fotografia en il·lusionisme a Les Bernardes de Salt

Com que les definicions tradicionals de la fotografia ja no li serveixen per a un treball en què experimenta amb els suports, les textures i tota classe de manipulacions, Jordi S. Carrera (Girona, 1955) ha acabat batejant les seves imatges com Il·lusionografies, el títol amb què n'ha aplegat més de seixanta en una exposició a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt durant tot aquest mes de maig. Amb ironia, diu que li serveixen per "regalar il·lusions", i alguna cosa deu haver-hi de veritat, en aquestes formes espectrals d'objectes i escenaris quotidians, a vegades ben banals, com una pica de lavabo, una porta corcada, una clova de cargol cremada, un peix al límit de la podridura, de dins dels quals, de la seva ruïnosa soledat, emergeix una commovedora poesia fins acabar agermanant-se amb la imatge tendra i esplendorosa de les flors que tan sovint també fotografia Carrera per arrencar-hi inusual transparències.

Sales d'exposicions de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt

Algunes d'aquestes Il·lusionografies tenen certament dimensions prou respectables, de més d'un metre d'altura, les que han estat impreses damunt de tela, perquèl'espectador efectivament rebi la il·lusió de penetrar-hi i ser absorbit pel seu impacte visual. D'altres, però, emulsionades a la fusta o sobre un paper metal·litzat que subratlla la seva fràgil quietud, contrapesen els seus formats més menuts amb unes emergències sempre inesperades i a vegades inquietants. "Imatges passades per la coctelera", en diu l'autor.

E.V. (Article publicat al diari El Punt, diumenge 10 de maig 2009)

Sales d'exposicions de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt

L'exposició
  • Jordi S. Carrera. Reportatge fotogràfic del fotògraf Jordi S. Carrera.

  • El fotògraf i la obra. Currículum, textos d'exposicions i principals treballs del fotògraf Jordi S. Carrera.

  • Exposició a "La Punxa". Reportatge fotogràfic de la inauguració i mostra dels treballs exhibits a l'exposició a "La Punxa" el 14 de novembre de 2008.


  • Back-Index