La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

De l'1 al 4 de setembre 2016 es va celebrar la Jornada Europea de la Cultura Jueva, un esdeveniment que se celebra des de fa ja 17 anys simultàniament a més de 30 estats d'Europa.
Centenars de ciutats organitzen activitats relacionades amb la cultura jueva amb l'objectiu de donar a conèixer el seu patrimoni cultural i històric a més de promoure i crear consciència de la cultura jueva a la societat en els països en què aquest esdeveniment té lloc. El tema d'enguany és "Les llengües del judaisme".

Carrer de Sant Llorenç, accés al Pati dels Rabins
(Ampliar) - Carrer de Sant Llorenç, accés al Pati dels Rabins, amb el cartell d'anunci del concert.

Entre altres activitats, el dijous 1 de setembre 2016, al Pati dels Rabins del Centre Bonastruc ça Porta, es va celebrar un concert de Rosa Zaragoza amb un repertori d'antigues cançons de la tradició jueva cantades en diferents llengües: ídix, hebreu, judeocastellà i judeocatalà, amb la col·laboració de les veus i les guitarres de Rusó Sala, Gabriela Ahumada i Tamara Prezek.

Un moment del concert al Pati dels Rabins amb Rosa Zaragoza, Rusó Sala, Gabriela Ahumada i Tamara Prezek
(Ampliar) - Un moment del concert al Pati dels Rabins amb Rosa Zaragoza, Rusó Sala, Gabriela Ahumada i Tamara Prezek.

Rosa Zaragoza i Lluch (Barcelona, 23 de març de 1958), cantant i musicòloga, està especialitzada en música sefardita i folklore tradicional de les cultures antigues d'Espanya, sefardita, andalusí i cristiana.
La seva vida professional musical va començar el 1984 amb un primer disc on va recuperar, després de segles d'oblit, les úniques cançons judeocatalanes conegudes que existien. Aquest esdeveniment va provocar cert interès internacional que la va portar a una gira internacional per tot Israel, Nova York i Europa.
Després d'aquest èxit inicial, va començar a treballar en temes de les tres cultures de la península Ibèrica: jueva, musulmana i cristiana, així com en cançons espirituals de les tres religions.

Un moment del concert al Pati dels Rabins amb Rosa Zaragoza i Rusó Sala
(Ampliar) - Un moment del concert al Pati dels Rabins amb Rosa Zaragoza i Rusó Sala.

Ha destacat el seu interès de recuperació de les arrels i la cultura mediterrànies. Participa en festivals de música mediterrÓnia, world music i músiques sagrades a Europa, Orient Pròxim, Magrib, etc.
També ha dirigit els Festivals de Músiques Místiques de Barcelona els anys 2000 i 2001 i València el 2001. Els seus interessos han evolucionat de forma molt diversa, des de discos dedicats a nens, fins al tantrisme i la mística eròtica.

Finalització del concert al Pati dels Rabins
(Ampliar) - Finalització del concert al Pati dels Rabins amb Rosa Zaragoza, Rusó Sala, Gabriela Ahumada i Tamara Prezek.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next

Rosa Zaragoza durant el concert al Pati del Rabins

(Ampliar) - Rosa Zaragoza durant el concert.

Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call, durant la presentació del concert

(Ampliar) - Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call, durant la presentació del concert.

Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call, durant la presentació del concert

(Ampliar) - Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call, durant la presentació del concert.

Rusó Sala durant el concert

(Ampliar) - Rusó Sala durant el concert.

Rosa Zaragoza durant el concert al Pati del Rabins

(Ampliar) - Rosa Zaragoza durant el concert.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés