La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Inauguració al Pati dels Rabins del Centre Bonastruc ça Porta
Diumenge 16 de juny de 2013

Els dies 16, 17, 18 i 19 de juny 2013 ha tingut lloc al Centre Bonastruc ça Porta el tercer congrés de la Society for Sefardic Studies, que enguany es dedica a la família, societat i vida quotidiana en el món sefardita, amb una sessió dedicada a Nahmànides, en commemoració del 750 aniversari de la Disputa de Barcelona de 1263.

Presentació del Congrés al Pati dels Rabins
(Ampliar) - Presentació del Congrés al Pati dels Rabins.

La Society for Sefardic Studies té la seva seu a la Universitat Hebrea de Jerusalem (Israel) i està integrada per persones d'arreu del món dedicades a la recerca i a l'estudi de la història i la cultura jueves. Les seves línies d'investigació abasten tots els camps i disciplines (història i arqueologia, filosofia, misticisme, llengua i literatura, art, música, folklore, educació, litúrgia, així com estudis bíblics i talmúdics, etc.) relacionats amb la població jueva de la Península Ibèrica a l'edat mitjana i els seus descendents a l'est i a l'oest.

Presentació del Congrés al Pati dels Rabins
(Ampliar) - Presentació del Congrés al Pati dels Rabins.

L'objectiu d'aquesta associació és promoure i coordinar la investigació, organitzar seminaris, conferències i tallers i difondre informació sobre la recerca, les publicacions i les activitats acadèmiques en el camp dels estudis sefardites.

El músic Paco Diez durant la seva actuació
(Ampliar) - El músic Paco Diez durant la seva actuació.

La presentació va comptar amb una actuació musical de Paco Diez, músic dedicat a la divulgació de la Cultura Musical Ibèrica, que va acompanyar la seva veu amb la guitarra, la viola de roda o samfoina, i la mandola. Apassionat dels instruments tradicionals, té l'únic Museu d'iniciativa privada amb més de 450 peces del territori de Sefarad, i també una important col·lecció de gaites del món.

Com a solista és un dels màxims exponents a nivell internacional en Música Judeo-hispànica, i ha estat condecorat per les autoritats culturals sefardites (ANL) pel seu treball continuat en la difusió de la seva Música y de la seva Cultura.

Presentació del Congrés al Pati dels Rabins
(Ampliar) - Presentació del Congrés al Pati dels Rabins.

[Més imatges]-------------Back-Index-Next  • Museu d'Història dels Jueus de Girona. El Museu. Totes les activitats, exposicions, cursos, presentacions, etc.

  • L'itinerari jueu de Girona. Visita virtual per l'entorn urbà que havia habitat la comunitat jueva de Girona.

  • El centre Bonastruc ça Porta. Reportatge fotogràfic i article sobre el centre.
  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés