La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 19 d'abril 2013 va tenir lloc a l'Institut d'Estudis Nahmànides, del Centre Bonastruc ça Porta la presentació del llibre "Moros, jueus i cristians en terra catalana. Memòria del nostre passat" de Dolors Bramon, presentació que va comptar amb la intervenció de l'autora, de Rosa Lluch, professora de la Universitat de Barcelona, i de Sílvia Planas, directora del Museu d'Història del Jueus de Girona.

Dolors Bramon i Sílvia Planas, durant la presentació del llibre
(Ampliar) - Dolors Bramon i Sílvia Planas, durant la presentació del llibre.

"Moros, jueus i cristians en terra catalana. Memòria del nostre passat" és un estudi sobre el passat de les terres catalanes que s'inicia amb la invasió islàmica (713) i prossegueix al llarg de l'edat mitjana i moderna fins a l'expulsió dels moriscos (1609-1614).

Es detallen les complexes relacions entre els tres grups principals (moros, jueus i cristians) que conformaren la societat hispànica i es mostra que no tot foren flors i violes entre ells. S'inclouen també les empremtes que aquest passat ha deixat a la nostra idiosincr&agrafe;sia i a la nostra cultura i com es poden resseguir encara a l'època actual.

Dolors Bramon és doctora en filosofia i lletres i en història medieval per la UB i membre de l'IEC. És professora de la UB i de l'ISCREB. És autora, entre d'altres, de "Contra moros i jueus, De quan érem, o no, musulmans: Textos del 713 al 1010", i "Mots remots, 16 estudis d'història i de toponímia catalanes".

Rosa Lluch, Dolors Bramon i Sílvia Planas, durant la presentació del llibre
(Ampliar) - Rosa Lluch, Dolors Bramon i Sílvia Planas, durant la presentació del llibre.

L'autora signant llibres al final de la presentació.

Portada del llibre presentat.

- Museu d'Història dels Jueus de Girona. El Museu. Totes les activitats, exposicions, cursos, presentacions, etc.

- L'itinerari jueu de Girona. Visita virtual per l'entorn urbà que havia habitat la comunitat jueva de Girona.

- El centre Bonastruc ça Porta. Reportatge fotogràfic i article sobre el centre.

[Més imatges]-------------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés