La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Plaça del Vi - divendres 3 de maig de 2013

El 29 d'abril 2013 la revista Restaurant proclamava a Londres el restaurant El Celler de Can Roca com el millor del món, després de dos anys d'estar situat al segon lloc.
El tres germans Roca varen ser rebuts a Girona amb un homenatge ciutadà que encapçalat per l'alcalde la ciutat, Carles Puigdemont es va iniciar amb una rebuda a la plaça del Vi, on s'havien aplegat molts gironins per felicitar els tres restauradors per, seguidament, iniciar l'acte de felicitació al Teatre Municipal.

Els gegants de la ciutat ballant a la plaça del Vi
(Ampliar) - Els gegants de la ciutat ballant a la plaça del Vi.

Seguidament va tenir lloc un seguit d'actes al Teatre Municipal, acabats els quals, els germans van signar en el llibre d'honor de la ciutat i van sortir al balcó de l'ajuntament. Hi havia unes set-centes persones esperant-los a la plaça del Vi. La Fal·lera Gironina va fer ballar els gegants, els Xirois de Santa Eugènia van animar l'acte amb música i timbals, i la colla castellera dels Marrecs de Salt va fer un pilar de quatre fins al balcó del consistori.

Els germans Roca al balcó de l'Ajuntament
(Ampliar) - Els germans Roca al balcó de l'Ajuntament.

A baix, mentrestant, es repartia cava entre els assistents. Els germans Roca, acompanyats de familiars i autoritats, van fer un brindis amb vi. Segons va explicar Josep Roca, es tracta del vi que portaran al seu projecte El somni. Va dir que és un vi de l'Empordà nascut als vinyers cremats a Capmany l'estiu de l'any passat.
Després de música i ball, el Josep Roca va dir que l'esdeveniment servia per celebrar "que el món ha dit que sí, que no hi ha cap altre lloc al món on es mengi millor que a Girona". Joan Roca va fer una darrera recomanació als gironins: "El Celler de Can Roca està ple, però aneu als restaurants de Girona, que s'hi menja molt bé!", els va demanar.

Els Xirois de Santa Eugènia, a la plaça del Vi
(Ampliar) - Els Xirois de Santa Eugènia, a la plaça del Vi.

Els Marrecs de Salt fent un pilar fins el balcó de l'Ajuntament

Els Xirois de Santa Eugènia i els gegants de la ciutat, a la plaça del Vi.

Els gegants de la ciutat, a la plaça del Vi

  • Inauguració de la gelateria Rocambolesc. Reportatge de la inauguració de l'establiment en el que Jordi Roca ofereix traduccions de postres del restaurant convertides en gelats, amb els ingredients i la recepta original.

  • Postres de tres estrelles. Sessió de cuina amb el guiatge del xef Jordi Roca, especialista en postres.

  • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés