La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Bateria de Girona va fer la seva presentació oficial, ajornada per pluja inicialment durant les Fires de Sant Narcis, el 8 de novembre de 2008, amb una concentració a la plaça del Vi, des d'on les diverses bandes i grups que la formen iniciaren un cercavila per la pujada del Pont de Pedra, el pont de Pedra, el carrer de Santa Clara, per finalitzar a la plaça de la Constitució, on el gairebé centenar de participants varen tocar tots junts, com a cloenda de l'acte.

Com expliquen a la seva web, el nom de Bateria de Girona prové de la tradició de la percussió brasilera, i fa referència a les grans agrupacions de les escoles de samba. Aquest concepte ha inspirat el projecte, en tant que es configura una gran banda de percussió que reuneix totes les persones vinculades activament al món de la percussió a la ciutat de Girona. En aquest cas, el projecte consisteix en preparar un repertori exclusiu per aquesta gran formació.

La iniciativa de la bateria sorgeix de diversos membres de Bloc Quilombo i de La Banda del Surdo amb l’objectiu de crear un projecte conjunt amb la participació dels diferents grups de percussió gironins, professionals i amateurs, per tocar junts i preparar un repertori exclusiu per a aquesta gran formació de més de 100 percussionistes i alhora possibilitar coneixences i aprenentatges, intercanviar experiències, i sobretot fer accions musicals en una gran festa de la percussió.

Els percussionistes de la Bateria de Girona provenen de grups com Bloc Quilombo, La Banda del Surdo, Festinamus, Xirois, Els Diables de l’Onyar o PercuArt.  • Correfoc 2007. Reportatge fotogràfic del correfoc de Fires de Sant Narcis en la seva edició del 2007, amb la participació d'algunes de les bandes i grups de Bateria de Girona.


  • Web de Bateria de Girona

    Back

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés