La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La ruta del castell de Sant Miquel que s'inicia a la Vall de Sant Daniel constitueix un itinerari adient per observar la diversitat de fauna i flora que pobla les zones humides de la vall per endinsar-se a les Gavarres, amb uns especímens ben diferenciats. Alzinars, pinedes i rouredes alternen amb el bruc, el romaní o l'arboç.

Pet de llop (Lycoperdon perlatum)
(Ampliar) - Pet de llop (Lycoperdon perlatum).

Enmig d'aquestes espècies vegetals, prolifera una fauna diversa: des dels amfibis observables a les rieres i cursos hidràulics de la Vall, a rèptils i ocells a les diferenciades zones boscoses, passant per una gran varietat d'insectes i altres animals. Cada estació de l'any aporta una visió pròpia i diferent, modificant i adaptant el paisatge a la climatologia que li és pròpia.

Parasol (Macrolepiota procera)
(Ampliar) - Parasol (Macrolepiota procera).

Aquests reportatges mostren algunes de les espècies observades, reportatges que s'aniran completant amb noves incorporacions procedents de visites en diversos moments de l'any.

Pell de serp en una roca
(Ampliar) - Pell de serp en una roca.

Arç blanc (Crataegus monogyna).

Xinxa de camp (Graphosoma italicum).

Ratpenat enfilat a l'escorça d'un arbre.

  • Flora i fauna de Girona. Articles i reportatges de la flora i la fauna de la ciutat de Girona.

  • [Més imatges] -----------Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés