La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Una de les activitats religioses més importants de Girona, durant el segle XIX i principis del XX, anava a càrrec de les diverses confraries i germandats, que no es limitaven a desfilar durant la Setmana Santa, sinó que al llarg de l'any tenien una sèrie d'activitats assistencials i benèfiques assignades.

La Confraria de la Puríssima Sang tenia la d'acompanyar els sentenciats a mort fins al suplici. En aquest document es testimonia un d'aquests encàrrecs a un dels confrares: "Siendo el Instituto principal de la Hermandad de la Purísima Sangre de nuestro Redemtor Jesu-Cristo, asistir á los reos de muerte, à cuyo fin estan concedidas muchas Indulgencias por los Sumos Pontifices; se servirá V.[manuscrit] Comparecer en el Salon de ntra Capilla para acompañar el reo als suplicio a las 2 y media en punto de esta tarde. Gerona 28 de abril de 1854 [fi del manuscrit] Si por ocupación, ú otramente, no puede asistir, sirvase entregar al andador, dos reales vellon, á fin de que otro ocupe su lugar á la asistencia del reo, lo que á mas de ser obligacion del instituto lo agradecerán los Administradores de él."

Aquest aspecte de les activitats de la Confraria de la Puríssima Sang està documentat en l'obra de Carles Rahola "La pena de mort a Girona", i transcrit a l'apartat sobre la Confraria al capítol dedicat a la Setmana Santa en aquesta web. Per consultar-lo, premeu AQUI.Publicat al diari "Los Sitios", 26 de maig de 1983. Col·lecció particular, Girona.
Gentilesa de Josep Cornellà i Canals.Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés