La Mostra i Concurs. L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el patrocini d'Estrella Damm, organitza el 1r Destapa't Girona 1a. Mostra i Concurs de Tapes de Girona.

Del 23 de setembre al 9 d'octubre de 2011, 20 establiments agremiats a l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial oferiran diferents propostes de tapes fins un total de més de 150 propostes a escollir.

Zoom
(Ampliar)

L'Associació d'Hostaleria treballa, entre moltes altres línies, per consolidar Girona com a capital gastronòmica de Catalunya, i un dels fets que pot ajudar és la creació i consolidació d'un calendari de mostres gastronòmiques. Amb el Destapa't Girona!, és la tercera mostra gastronòmica que l'Associació d'Hostaleria de Girona organitza aquest any, amb l'objectiu per l'any 2012, d'assolir la quarta mostra i organitzar-ne una cada trimestre.

El fet diuferencial és que en el Destapa't Girona! tots els establiments han treballat propostes a un preu molt assequible per tothom, on, a banda de les 20 tapes que es presenten a concurs, hi ha més de 150 tapes per poder escollir i degustar, amb una varietat i qualitat extraordinàries.

Zoom
(Ampliar)

El funcionament.
Els clients poden triar entre els establiments que ofereixen tapes de forma individual a un preu unitari de 2,80€ amb una Estrella Damm, o bé entre aquells establiments que ofereixen un menú de tapes a un preu unitari de 2,80€ per tapa, amb aquest cas maridat amb cervesa Estrella Damm Inèdit. Per tant es podran degustar menús amb un mínim de 7 tapes amb maridatge de Damm Inèdit a partir de 19,40€.

També hi ha diversos establiments que ofereixen les dues possibilitats, o bé fer el menú de tapes o bé menjar-ne les que es vulgui de forma individual, fomentant també que els clients puguin fer una ruta de tapes per els diversos participants.

Els participants.
Del total de 20 participants, 17 pertanyen a la ciutat de Girona, i els altres 3 estan ubicats a Salt, Sarrià de Ter i Celrà.

Els participants són: Arsys Bar Restaurant, Blanc, Boira, Bubbles Gastrobar, Cal Ros, Cafè Alau, El Cercle, La Cocollona, Divinum, Espai de Gastronomia del Centre de Visitants del Gironès, la Fundició, Granja Bescuit Maragall, Indigo Restaurant & Lounge, Els Jardins de la Mercè, el Museu del Vi, Portabellini Recepció Bar, La Riba, La Taverna de l'Abat, Txalaka i Vilanova.

Zoom
(Ampliar)

El concurs.
Per aquesta primera edició s'ha establert un concurs a la millor tapa per votació popular. Per poder votar, s'haurà d'haver consumit alguna tapa en un mínim de 3 establiments participants a la mostra.

Els establiments segellaran un espai del planell dedicat al concurs i un cop aconseguits els 3 segells, es podrà votar la millor tapa. La butlleta es podrà dipositar en els restaurants participants o a la oficina Destí Girona de la Rambla de la Llibertat de Girona.

Totes les persones que hagin votat entraran en un sorteig de nits d'hotel, àpats en restaurants i 25 entrades per al Centre de Visitants del Gironès. Alhora les dues primeres tapes classificades, s'enduran un premi en metàl·lic de 300€ i 150€ respectivament.

Destapa't amb la Oncolliga.
Com en altres activitats de l'Associació d'Hostaleria de Girona, com la Mostra Rambleja i Tasta o el Cicle de Cinema i Gastronomia de Girona, la entitat col·labora amb la fundació Oncolliga Girona, Lliga Catalana de Lluita contra el Càncer, per tal de que tots els clients que vulguin, puguin fer el seu donatiu solidari en unes guardioles que es trobaran a tots els establiments amb el segell de la Oncolliga.

Zoom

(Ampliar)

Zoom

(Ampliar)

Zoom

(Ampliar)

Zoom

(Ampliar)

Zoom

(Ampliar)


Reportatge de la presentació a l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó. (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés

Mes imatges...

Back-Index-Next