Peu de porc farcit de farcellet de col setsemanera amb nap negre i mill

Ingredients
-------- - 1 quilo de peus de porc
-------- - 1 col setsemanera
-------- - Mig quilo de naps negres
-------- - 100 gms de mill d'agricultura ecològica
-------- - 1 ceba
-------- - Pinyons

Elaboració
Posem a bullir els peus de porc a foc suau durant un parell d'hores, i els deixem refredar dins la mateixa aigua. Abans que quedin freds del tot, els haurem de desossar.
Traurem les fulles de la col una a una i les escaldarem. A continuació les refredarem amb aigua freda. Amb el cor de la col farem un puré cremós.
Tallem la ceba ben petita i la posarem a coure a foc lent durant 15 minuts. Després hi afegirem el nap tallat a daus i ho courem durant uns 10 minuts més.
A continuació farem els farcellets de col amb el puré cremós que hem fet abans i la cocció dels naps negres i la ceba. També hi posarem una mica de mill d'agricultura ecològica per tal de lligar el farciment.
Col·locarem el farcellet de cobre sobre mig peu de porc i, amb l'ajuda d'una mantellina, ho embolcallarem. Podem acabar-ho al forn o cuinar-lo amb un sofregit típicde l'Empordà (sofregit de ceba i tomàquet a foc molt lent), una mica d'aigua de bullir els peus i una picada de pinyons.

Nota.- A la sessió es presenta el plat amb diversos acabats, incorporant-hi rodelles de carbassa, xocolata ratllada, acabant-los al forn, fregint-los, etc.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next