Segons plats

Seguint amb el menú de gener presentem els segons plats: un suquet d'anguila i un cabrit rostit, plats complementaris per les diverses elaboracions i també pels seus components. Un amb una salsa considerable, i l'altra, amb una cruixentor que subratlla el sabor de la suau carn del cabrit.

Zoom Zoom Zoom

El suquet d'anguila

Plat d'elaboració relativament senzilla, que potencia els seus components. En una cassola amb una mica d'oli, s'hi posa ceba trinxada i trossets de bitxo. Quan la ceba ja estigui daurada, s'hi tira tomàquet picat, sense pell ni llavorts. Quan el sofregit ja estigui a punt, s'hi afegeix l'aigua i el safrà. Es remena i es deixa reduir. Seguidament s'hi posen els trossos d'anguila, es tapa la cassola i es deixa coure uns 10 minuts. Es fa una picada amb alls, julivert i una mica de sal. S'aboca la picada a la cassola, es rectifica de sal i es remena. Tot plegat es deixa coure, tapat, uns 5 minuts més, es deixa reposar i ja es pot servir.

El cabrit rostit

Generalment, amb l'objectiu que la carn del cabrit quedi melosa, se sol posar a macerar amb una picada i untat de segí. Aquesta senzilla operació dota el plat d'una potència de sabor considerable, en el que és tan saborosa la carn com la pell, que amb un acurat procés de rostit pot arribar a quedar cruixent sense que la carn adquireixi una textura excessivament cuita.

I ara, per arrodonir-ho tot plegat, anem per les postres... (Seguir)


Back-Index-Next