El menú de gener és un mosaic d'elements de terra i riu, vegetals i animals, crus i cuits, elaborats i naturals, amb ingredients que es trobaven a Girona, com les anguiles del Ter, però que avui han de ser portades de fora, i d'altres que encara s'hi poden veure, com els cabrits, amb les seves famílies, pasturant pels encontorns de la ciutat. Bon profit!

Entrants

Mentre s'acaben de coure els segons plats, presentem l'assortiment d'embotits de pagès, l'amanida i els cargols a la llauna, per anar fent boca.

Zoom Zoom Zoom

Embotits de pagès

Mosaic compost de pernil, llangonissa, fuet, bulls blanc i negre, i xoriç, un bon i saboròs mostrari.

L'amanida

Aquesta variant, una d'entre les múltiples que existeixen, està reduïda als tres componets essencials: el tomàquet tallat, la ceba i les olives verdes, tot plegat ben amanit amb bon oli d'oliva i sal.

Els cargols a la llauna

Aquest plat és una especialitat culinària de la cuina catalana. És un plat ben senzill en què els caragols són cuits al forn amb una llauna, acompanyats d'una salsa picant o d'allioli, en aquest cas, de les dues. L'allioli és lleugerament negat, no tan compacte com sol ser per acompanyar carns a la brasa, molt més adient per a sucar-hi els cargols, i la salsa picant feta amb una base de tomàquet.

Alternant l'addició de les salses al cargols, s'aconsegueix una veritable simfonia de sabors, rics, plens i variats.I ara anem pels segons plats... (Seguir)


Back-Index-Next