La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats



Síntesi:

El dimecres 27 de març la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona va complir la tradició i va lliurar el Penó a Mercè Sagrera Corbera, la tercera dona de la història que rep aquest honor. Abans que ella, Maria Carme Ribas i Mora i Isabel Pla i Soler havien estat les úniques dones que havien tingut l'ocasió de rebre'l.
La Confraria va sortir a les vuit del vespre de l'església de Sant Lluc, "Castrum" dels Manaies. D'allà es va dirigir a la plaça de Sant Feliu, carrer Ballesteries, Cort Reial, plaça de l´Oli i Ciutadans, per anar a parar a la plaça del Vi, espai on els manaies van oferir diverses figures.
A partir d'allà, la comitiva va prosseguir pel Pont de Pedra, plaça Catalunya i carrer Joan Maragall fins arribar a la Gran Via de Jaume I, on es van aturar davant del número 16 per a fer lliurament del Penó a Mercè Sagrera, qui des de fa diversos anys s'encarrega de sortir amb els infants que van vestits de vesta durant la processó de Divendres Sant, i va col·locar l'estendard ben visible al balcó del seu pis.

[Recollida del Penó 2013]



Lliurament del Penó dels Manaies

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés